24 oct. 2011

Un agent de circulaţie din Cluj a fost umilit în trafic de şeful Poliţiei

Ce păţeşte un agent de poliţie care are curajul să îşi oprească un superior care a încălcat grav o regulă de circulaţie?

Este sancţionat disciplinar cu "mustrare scrisă" pentru comportament necorespunzător la serviciu, în familie sau societate.

Agentul Sergiu Todea, de la Poliţia Rutieră a municipiului Cluj Napoca, a avut neşansa de a-l opri în trafic pe comisarul şef Cristian Pintea, prim adjunctul IPJ Cluj, care conducea un BMW seria 5 şi care nu a acordat prioritate pietonilor care traversau strada pe "trecerea pentru pietoni".

Ceea ce a urmat l-a făcut pe agentul Todea să susţină că "mai bine l-aş fi recunoscut pe comisarul şef Cristian Pintea". Colegii care erau de faţă la scenă i-au întors spatele, cu excepţia unui agent. Au dat declaraţii care să susţină versiunea şefului, în detrimentul celui cu care împart serviciul în fiecare zi.

Citiţi în ediţia de mâine a "Evenimentului zilei" şi pe www.evz.ro la ora 09.00 cum a fost hărţuit agentul care şi-a permis să-l oprească în trafic pe comisarul şef şi cum l-au sprijinit colegii lui.

 Transmiteți mai departe, Agentul trebuie ajutat!
 
Citiţi mai mult: EVZ.ro

1 oct. 2011

Cea mai mare tampenie de dupa '89

In Romania avem privilegiul ca, in ciuda saraciei si mizeriei, sa fim desfatati de un spectacol pe cinste oferit in piata publica de politicieni si multe alte personalitati ale vietii sociale.

Am auzit si am vazut cu totii atat de multe in ultimii 21 de ani, incat de la un punct incolo credeam ca nu mai avem la ce surprize sa ne asteptam. Ei bine, fascinant la aceasta tara se dovedeste insusi faptul ca este un rezervor inepuizabil de surprize. Atunci cand credeai ca nimic nu te mai poate zgudui, taman atunci te loveste cea mai terbila scena.

Exista un proiect de lege, pentru ca daca nu ar fi existat in aceasta forma nu am fi vorbit despre el, depus de social democratii Ecaterina Andronescu, Cristian Dumitrescu si Titus Corlatean marti la Camera Deputatilor, prin care absolventii care nu au luat bacalaureatul se pot inscrie la facultate, unde sa urmeze apoi un an pregatitor. Minima conditie impusa in proiectul de lege ar fi ca studentii fara BAC sa aiba media anilor de liceu cel putin 7. Basca un mic bonus, in anul pregatitor, studentii fara BAC sa fie sustinuti financiar de stat "cu o finantare corespunzatoare, cel putin la nivelul ajutorului de somaj", dupa cum se arata in proiectul de lege al celor trei pesedisti.

Multe minunatii a mai scrumut pamantul, insa pana la asta nu credeam ca o sa se ajunga. Nu stiu daca au facut-o ca sa mai culeaga inca vreo doua voturi de la cei si asa saraci cu duhul, nu stiu daca initiatorii proiectului chiar cred in eficacitatea unei asemenea masuri, daca ea a fost propusa in replica fata de masurile de securizare a examenului de bacalaureat impuse de ministrul Funeriu ori daca astfel cei trei social democrati vor sa atraga atentia asupra capacitatii partidului si Opozitiei, in general, de a revigora invatamantul romanesc.

Habar n-am care a fost scopul acestui proiect pe care l-au avut in cap cei trei, daca a fost vreunul, insa stiu ca prin aceasta initiativa ei nu au reusit decat sa se faca de ras. Chiar si in fata celor care au picat examenul de bacalaureat, astfel de legi nu au decat, cel mult, un efect comic. Daca e cel putin partial adevarat ca astazi scoala romaneasca scoate tampiti, atunci o astfel de lege nu va face decat sa promoveze tampitii la rang de diploma universitara. 
Sursa: Ziare.com
Autor: Iulian Leca