26 apr. 2011

Tismaneanu, despre Crin Antonescu: Labil, cameleonic, terchea berchea

Cand, pe 1 decembrie 2009, dupa penibila descindere de la Timisoara, l-am numit "Guta Antonescu", liderul penelist a explodat furibund. Se intreaba unii de ce ii acord atata atentie unui personaj labil pe care l-am descris (...) drept un Zelig al politicii romanesti, deci ca pe o fiinta cameleonica, imprumutand mereu stilul si aparentele celui cu care a decis sa se alieze", scrie pe blog Vladimir Tismaneanu.

Tismaneanu citeaza si doua fragmente din insemnarile pe blog ale scriitoarei Angela Furtuna, despre care spune ca se asteapta ca personajul cu apucaturi "grobiene" Antonescu s-o numeasca sinecurista:

"Dominantele acestui discurs se traseaza prin cateva constante: e de tipul isteric, intolerant, impertinent, inconstient, indolent. E o retorica de copil rasfatat si idealist, rupt de realitate. Obsedat ca un adolescent imatur de o noua jucarie teleghidata, fie ea si o tara", se arata in textul acesteia din 2009.

Tismaneanu reia si concluziile acesteia de acum, in care arata ca Antonescu a evoluat... in rau.

"Sincer, regret capcana in care au cazut liberalii romani, pricopsiti cu un lider fara viitor, care nu e in stare sa fie mai mult decat un gigolo pentru amantele politic-oligarhice ale lui Medvedeev sau Putin".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu