8 iun. 2010

Top 10 Obsesii la români

Top 10 Obsesii Romanesti
1. Obsesia cu “casa pe pamant”
Toata lumea si-ar da 20 de ani din viata ca sa aiba casa pe pamant. Nu conteaza ca vei sta ore in sir in trafic!!! Nu conteaza nimic!
Casa pe pamant sa fie !
2. Obsesia televizorului
Romanul e devorator de televiziune. S-au facut niste cercetari si cica noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adica ne uitam cel mai mult la televizor.
Si asta e geniala, avem cele mai multe televiziuni!!! Mi se pare fascinant ca romanul este “europeanul” cel mai telespectator avand in vedere ca in Romania sunt, cu cateva exceptii, cele mai imbecile si mai de prost-gust productii!
3. Obsesia Coelho
Daca n-ai citit Coelho… n-ai viitor frate!
“Pai am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stanescu…” “Te p*si pe ei ! Citeste Coelho!”
4. Obsesia tz*tz*lor
Aproape toti producatorii TV au urmatoarea obsesie: “Tz*tz*le aduc rating!”
Si stiti ce e misto! Ca de cativa ani incoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispozitie internetul pentru femei. Dai un click si gata! Cine dracu’ mai asteapta emisiunea cu “Mama Natura” ca sa-i “dea in cap lu’ mutu”. (scuze Adriane dar asa e expresia! Daca vrei schimbam: “sa’i dea in cap lu’ Chivu”)
5. Obsesia messenger
Asta e, totusi, un fenomen global. Pai daca a ajuns mama sa-mi dea buzz si sa-mi reproseze ca stau pe invisible…
6. Obsesia haiduceasca
Dupa o sticla-doua de vin si cel mai prapadit roman devine haiduc la orice nunta. Fura mireasa, cere rascumparari… Si dup-aia, haiducia maxima:
“Pusca si cureaua lataaaaaa…”.
Apoi recunoaste ca e impotent:
“Ce barbat AM FOST odataaaaa…”
7. Obsesia auto
In Romania exista cea mai dinamica piata auto. Punct. Pe strazile noastre exista masini cum n-au vazut nici parizienii, nici londonezii… Punct.
8. Obsesia carnii din congelator
Cu toate ca au trecut 20 de ani de cand gasesti sute de feluri de carne si la 4 dimineata, romanul inca isi mai incarca pana la refuz congelatorul.
Sa fie acolo… Cine stie…
9. Obsesia celulara
Pentru roman, telefonul mobil reprezinta un statement. Am vazut vanzatoare in magazinul Titan care aveau telefon de 3 ori mai scump ca al meu, desi eu poate castig de 30 de ori mai mult. Asta e un mare mister. Cum ajunge un om cu salariu de 10 milioane sa aiba un mobil de 20 de milioane? Si sa dea beep cu el!!!
10. Obsesia “daca ala nu face, de ce sa fac io?”
Asta de obicei e completata si cu o doza de mandrie: “Ce? Sunt mai prost?!” DA!

Un comentariu: