11 sept. 2010

Adevaratii castigatori din 2012 vor fi cei care sustin acum actul de guvernare, chiar daca in acest moment sunt singurii care suporta costurile politice ale masurilor de austeritate, le-a transmis premierul Emil Boc liderilor locali ai PD-L, reuniti la Drobeta Turnu Severin.

"Stiu dificultatile pe care le aveti din cauza faptului ca guvernul este obligat sa ia toate aceste masuri pentru reformarea statului, care presupun costuri politice de moment. Adevaratii castigatori vor fi romanii care vor avea un stat cu care sa se mandreasca in UE si, din punct de vedere politic, in 2012, principalii castigatori politici vor fi cei care azi sustin guvernul: PD-L si celelalte partide din arcul guvernamental - UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale, carora doresc sa le multumesc inca o data pe aceasta cale", a declarat Emil Boc la Drobeta Turnu Severin, unde conducerea centrala s-a reunit cu liderii din teritoriu.

Potrivit premierului, "PD-L si-a asumat cea mai dura reforma din ultimii 20 de ani, o reforma atat de necesara pentru Romania, care presupune ca mai multi bani sa fie orientati catre investitii, adica pentru crearea mai multor locuri de munca".

Emil Boc a mai precizat ca "un prim pas catre diminuarea deficitelor la pensii" va fi adoptarea legii pensiilor, care ar trebui sa se produca saptamana viitoare.

Totodata, premierul a reamintit colegilor de partid faptul ca reforma mai presupune si tintirea cheltuielilor cu protectia sociala, adica sa fie adresate celor "care se afla cu adevarat in nevoie".

Primul ministru si-a incheiat discursul amintind despre necesitatea descentralizarii si atragerii de fonduri europene.

"PD-L este partidul administratiei publice locale, motorul PD-L rezida in ceea ce faceti dumneavoastra la nivel local si judetean. Intalnirea de azi isi propune sa faca o analiza riguroasa a doua demersuri si promisiuni in care guvernul este angajat: procesul de descentralziare si absortia de fonduri europene.

Descentralizarea inseamna puterea de a conferi administratiilor locale mai multe atributii, concomitent cu distributia financiara pentru acoperirea cheltuielilor aferente (...). In ce priveste fondurile europene, vreau sa tratam problema cu maxima responsabilitate", a conchis Emil Boc. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu