12 sept. 2010

Nicolas Sarkozy, criticat de presa internationala pentru expulzarea rromilor

Presa se dezlantuie impotriva presedintelui francez Nicolas Sarkozy, criticand aspru noua sa politica de securitate, intrand aici si politica de expulzare a rromilor.
In ultimele saptamani, ziarele franceze au scos artileria grea impotriva sefului statului, scrie AFP.

Revista Marianne il califica drept "un huligan al Republicii", intr-un articol cu un titlu foarte ironic: "Oda unui imens sef de stat".

In ultima sa editie, Nouvel Observateur loveste in imaginea sefului de stat publicand o fotografie alb negru, in care Nicolas Sarkozy este neras, cu ochii rosii, asemenea unui delincvent. "Este acest om periculos?", se intreaba jurnalistii.

Toate aceste critici vin dupa ce ziarul Le Point, cu orientare de dreapta, se intreba in iunie daca Sarkozy "este atat de nul".

Si presa internationala il ataca pe presedintele francez. The Economist scrie ca Nicolas Sarkozy este "incredibilul presedinte care se micsoreaza".

"Presa se hraneste din necazurile 'telepresedintelui', asa cum s-a hranit la un moment dat din iesirile lui", afirma sociologul Denis Muzet, adaugand ca jurnalistii distrug simbolurile la a caror creare au contribuit.

"Concentrand toata puterea, Nicolas Sarkozy concentreaza si toate atacurile", afirma, la randul sau, sociologul Philippe Riutort. 

Ce spuneți dragi cititori, a procedat corect președintele Franței în problema Țiganilor?

3 comentarii:

 1. Parerea mea este ca presa exagereaza pentru a face profit in vanzarea ziarelor si sa aibe un rating mai bun.
  Daca a expulzat tiganii care au comis si cea mai mica infractiune pe teritoriul Frantei atunci nu stiu care e problema criticilor?
  Jos palaria pentru curajul si determinarea lui Sarkozy.

  RăspundețiȘtergere
 2. OK, dar de ce sa-i trimită la noi și nu la închisoare, pana la urma sunt și ei tot cetățeni europeni?

  Eu cred ca este mai degrabă o lovitura de imagine, Dl Președinte a scăzut în sondaje și s-a gândit sa profite de intoleranta francezilor fata de țigani... nu?

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, sa sti ca si varianta ta este una viabila insa uite cum reactioneaza presa franceza si cea internationala. Dar pana la urma any publicity is good publicity.

  RăspundețiȘtergere