17 oct. 2010

Vesnicia incepe cu Ion Iliescu

In ce masura mai seamana PSD cu discursul lui Ion Iliescu de la congresul mobilizator care l-a adus la microfon cu mesaj inclusiv pe Radu Sarbu, reprezentantul unui partid care-l socotea pe fondatorul socialismului cu fata umana ca fiind la originea tuturor necazurilor de dupa revolutie ale romanilor?

Socotind dupa cantitatea discursului, intr-o mica masura. Cele peste 40 de minute de analiza denota ca neamaiavand audienta in interior, fiind de multisor nevorbit cu rost, Ion Iliescu a folosit ocazia pentru a arata ca inca exista, si are o capacitate de lupta demna de lauda.

Dar nu atat spre poporul pesedist s-a adresat el, ci mai ales spre bazinul sau electoral, care inclin sa cred ca mai are inca o consistenta de invidiat, cu toate ca parintele PSD se afla la varsta la care ar trebui sa impleteasca botosei.

Care bazin electoral nu are unitate de masura pentru populism, acest concept lipsindu-i cu desavarsire din fondul principal de cuvinte. Cum sa nu fie asa, de vreme ce este destinatarul manierei lui Ion Iliescu de-a socoti vremurile pe care le-a calarit timp de10 ani?

Presedintele-fondator este constient ca fiind un rasfatat al sistemului, a facut parte din el si si-a pus amprenta asupra dezvotarii democratiei romanesti, dar in ochii electorarului, care are memorie scurta, asta nu are importanta. In ce masura a ajuns societatea in care ne invartim sa sufere de toate bolile de nervi si din cauza prestatiei sale parintesti nu mai conteaza - aceasta este singura constatare in jurul careia ma invart de cand l-am ascultat, si ma intreb cati dintre romani isi mai amintesc.

In fapt, pe o aducere-aminte selectiva se bazeaza Ion Iliescu. Principala caracteristica a companiei pentru cucerirea puterii de catre PSD este demonizarea actualilor guvernanti prin comparatia cu dictatura lui Nicolae Ceausescu.

Socialismul modern pe care pretinde ca-l presteaza face apel la mancare si acoperis, cu capitolul distinct constituit de categoria "sa luam de la bogati si sa dam la saraci". Un mesaj drag, probabil, unor investitori care se aude ca se pregatesc sa ne calce pragul, invitati de forta de munca tot mai ieftina si mai deznadajduita. Bun venit, impozitul pe profitul dumneavoastra tocmai s-a dublat!

Dar politica pasilor cu bataie lunga nu se afla in intentiile socialistilor. Sa apuce mai intai puterea, si apoi or mai vedea ei.

Pana atunci, sa le spunem oamenilor ca tara are un potential agricol enorm, pe care nimeni nu l-a pus in valoare. Ca mor de foame la marginea ogorului, ca dreapta a destabilizat economia de fiecare data cand a venit la putere dupa ce guvernarile socialiste au reparat-o cat de cat.

Mai ramanea sa-si aduca aminte Ion Iliescu de mosieri, sa reafirme ca proprietatea este un moft, si tacamul era complet. Doar ca tinta sa electorala se afla si in zona urmasilor acestora, si nu dadea bine.

Dar haideti sa spunem ca PSD isi va repara toate greselile cand va ajunge la putere, toate erorile de judecata. Va termina cu furtisagurile care adusesera acum cativa ani Romania in topul clasamentului coruptiei. Mie imi trebuie insa mai mult decat sperante.

As fi apreciat urmatoarea fraza: Am furat de-am rupt, au furat si urmasii nostri ce le-am mai lasat, dar de-acum gata, nu a mai ramas nimic, tragem linie si punem osul. Dar ea n-a venit! 
 
Sursa:Ziare.com

6 comentarii:

  1. Iliescu a facut referire si la noii mosieri dar probabil nu ai fost atent. A vorbit despre retrocedarile de zeci de mii de hectare catre o singura persoana. Legat de ceea ce asteptai tu sa se spuna la pesedisti nu este plauzibil pentru ca a mai ramas mult de furat. Iar legat de Iliescu daca toti conducatorii politici ai tarii ar fi furat cat bunicuta (adica deloc) indiferent cat de priceputi ar fi fost, crede-ma ca eram departe. Sigur poti sa pui in carca unui om care nu a furat si ce au furat altii este specific basestilor dar este ridicol.

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil nu am fost atent d-le Victor Trompa, iar tu tovarășe, trebuie sa fi fost injectat cu sânge de comunist sa nu vezi ca pe vremea tovarășului Ilici s-au dat cele mai mari tunuri. Daca nu ar fi fost tovarășul Ilici poate ca hoții nu ar fi dormit acum liniștiți.

    RăspundețiȘtergere
  3. ilici mai vrea sa bage o doza de comunism bolsevic in acest partid al lichelelor penale, caci ii e teama ca nu mai are mult pana se intalneste cu tanti cu coasa...i se pare lui ca actualul partid nu a mai furat de ceva timp

    @tuturor
    la mine pe blog Curuletz Nastasian ii da un dos de palma peste fata de tampit puber a lui Virinel Prostescu: "vei fi prim ministru cand eu voi fi presedinte?!?!?!?"

    RăspundețiȘtergere
  4. la mine pe blog discutam despre Revolutia Franceza de la 1789 sau Paleocomunism nenorocit?

    RăspundețiȘtergere
  5. "daca toti conducatorii politici ai tarii ar fi furat cat bunicuta (adica deloc)"

    Si Ceausescu era presedintele coplesit de raspundere care tinea piept rusilor, securistii erau de fapt patrioti care aparau tara etc.

    Mitologie securista.

    E necesar sa clarificam niste treburi fundamentale:
    - primul tratat international semnat de Iliescu din pozitia de presedinte de stat a fost cu URSS (inceputul lui '91) prin care tezaurul ramanea in URSS, insula Serpilor tot acolo etc.
    - Iliescu organizeaza mineriadele din '90.
    - Iliescu re-oficializeaza Securitatea prin evenimentele de la Tg. Mures (ne trebuie securistii ca sa apere tara de ungurii care vor s-o fure - dar ca sa creada populatia era nevoie de ceva sange si morti).
    - Iliescu incalca direct chiar constitutia fesenista (remember Antonie Iorgovan), v. 3 (trei) mandate consecutive.
    - Iliescu il pune in 1990 pe Caraman (generalul de securitate decorat de KGB - detalii se gasesc pe web, nu mai fac istoricul aici ca sa incarc blogul) la conducerea SIE, fosta Directia 3 (Informatii Externe) din DSS. In 1992, in urma avertizarilor sefului NATI Manfred Woerner care era pe cale sa-si anuleze vizita oficiala la Bucuresti din cauza prezentei lui Caraman la conducerea SIE, Iliescu il pensioneaza pe Caraman si il avanseaza in grad drept compensatie.

    Iliescu a fost membru fondator si comandant al jafului organizat la nivel national din '90 incoace.

    "Nu ne vindem tara!" - ne-o dam intre noi pe-un leu.
    Cum care noi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumim Raven pentru comentariul foarte bine documentat. Daca nu ar fi fost tovarășul Ilici poate ca hoții nu ar fi dormit acum liniștiți.

    RăspundețiȘtergere