13 ian. 2011

Opozitia ar vrea sa schimbe ceva, dar nu stie ce

Batalia pentru ocuparea Palatului Victoria si pentru cucerirea redutei Cotroceni a demarat in forta: stanga si-a amputat broasca raioasa, care-i statea in coada, ca amintire de la fosta Securitate, dreapta a inghitit-o mai mult de nevoie decat de voie, iar aritmetica electorala nu s-a schimbat nici in plus, nici in minus.

"Unul mie, unul tie"

In plus, recentele manevre ale Opozitiei dovedesc inca o data ca-i crapa buza de ciuda vazand cum n-a reusit sa schimbe nimic pana acum, desi arde de nerabdare sa vada Palatul Victoria golit de personal si cel de la Cotroceni evacuat de locatar, pe baza principiului: "da-te jos de pe scaun, ca vreau sa ma asez eu".

Electoratul de rand ar vrea o schimbare, dar nici nu-i atat de naiv incat sa viseze ca gramezile de bani, necesare pentru marit pensii si salarii, stau pitite dupa usa, ascunse anume de Boc si de Basescu, pentru ca sa vina Ponta cu Antonescu si sa le scoata de acolo, ajutati de Voiculescu.

De altfel, nici corifeii salvarii Romaniei nu mizeaza pe asemenea vise marete, planul din discursurile lor fiind de o miraculoasa potriveala cu scopul societatii "Aurora Economica Romana", cea cu care corifeul Catavencu isi atragea cetateanii turmentati si dezorientati: "ca in Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere".

Fireste, cel mai bun lucru pentru ca tot romanul sa prospere nu poate fi altul decat acela ca ei sa-si imparta scaunele intre dansii, pe baza principiului: "unul mie, unul tie".

De la Voiculescu-Felix la Voiculescu-Grivo

Operatia e deja inceputa in taina, dar nu cu presedintia tarii, obiectul principal al discordiei ce va urma, ci cu vicepresedintia Senatului, unde proprietarul Antenelor are dreptul de preemptiune asigurat, ca la orice licitatie.

Era normal sa fie asigurat: o cere orgoliul si o cere ambitia. In plus, o asemenea pozitie este si foarte pragmatica, daca ne gandim cati ar fi dispusi sa dea cu prastia in fostul informator Voiculescu-Felix, tintindu-l pe actualul senator-sef Voiculescu-Grivco.

La una ca asta, urmasii Bratienilor si ai liberalilor morti in inchisori au facut ochii cat cepele si chiar au facut gestul ca scot sabia din teaca. Dar n-au mai scos-o, cand au vazut ca seful liberal ii pune, unul cate unul, cu botul pe labe si numai doamna Saftoiu ramane fara contrareplica, atunci cand striga "veto!", convinsa ca a castigat partida, desi liberalul-sef o si asteapta la cotitura.

Cred totusi ca doamna Saftoiu n-a vorbit degeaba si ca, dintre toti liberalii care murmurau pe la colturi, numai ea stie ce si cum gandeste presedintele. Ea stie ca niciodata Basescu nu vorbeste degeaba. Dimpotriva, cand spune ceva, e pregatit si cu argumente, gata sa le serveasca, daca e nevoie. Daca nu, nu.

Cand joaca, Basescu de obicei castiga meciul

In cazul Tariceanu, de exemplu, a fost nevoie. Acuzat ca intervine in justitie pentru prietenul Patriciu, Tariceanu sustinea contrariul si poate l-ar fi sustinut si astazi, daca Basescu nu scotea biletelul roz, tocmai bun sa demonstreze ca are contrareplica.

Ca sa nu creada cineva ca episodul este intamplator, merita amintit si celalalt caz, cu Norica Nicolai, care ajungea ministru al Justitiei, tot contrazicandu-se cu presedintele, daca acesta nu-i punea in fata exact documentul cu deontologia patata cu grasime din dosarul profesional.

Iarasi o dovada ca presedintele n-a vorbit degeaba. Dar cel mai tare moment ramane cel cu episodul Geoana-Vantu. Basescu nici n-a apucat sa faca dovada, cand Geoana, pus la colt, a recunoscut ceea ce nu recunoscuse, socotind desigur ca este mai avantajos sa recunoasca personal decat sa-i arate Basescu dovada si sa-l faca praf si pulbere in fata telespectatorilor.

Neintelegand cat de bine il cunoaste doamna Saftoiu pe presedinte si cat de bine isi da seama ca el nu vorbeste degeaba, imaturul Crin, cel abia iesit din gaoace, sare la bataie, ca Haplea, si-i da ultimatum presedintelui, cel uns cu toate alifiile.

In termen de 48 de ore, presedintele sa faca dovada. Asta suna ca o amenintare de tipul "o sa vedeti voi ce o sa patim noi!".

Ponta, Crin si Felix sunt zero, pe langa Catavencu

Nu cred ca Basescu va raspunde la ultimatum in termenul "stabilit" de Crin. Dimpotriva, o va lungi ca sa amplifice efectul de regie. Dar cand o va face, am intuitia ca ori vom ramane tablou privind dovada pe micul ecran, ori il va determina pe bietul Crin sa faca ce a facut si bietul Geoana, recunoscand de buna voie si nesilit de nimeni tocmai ceea ce nu recunoaste in ruptul capului.

Ca a semnat Porumbacu, sau Felix, Anton, Tony sau Tonica - asta n-are reeleventa. Relevanta are detaliul ca Opozitia se organizeaza si se reorganiseaza de un an incheiat de la stanga la dreapta si viceversa, iar rezultatele nu se vad.

Electoratul nu presimte alte perspective decat numai principiul societatii "Aurora Economica Romana" a nemuritorului Catavencu: "ca in Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere". Sursa: Ziare.com

Un comentariu:

  1. opozitia nu se opune lui basescu, se opune interesului national si unui intreg popor...

    @tuturor
    la mine pe blog Tiriac Jr. da in judecata statul roman pentru fiecare "linie" pierduta in alea 8 ore cat a fost arestat!!!

    RăspundețiȘtergere