26 nov. 2011

UDMR nu face niciun compromis in privinta Tinutului Secuiesc

Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, se declara convins ca Uniunea nu va face compromisuri in privinta reorganizarii administrative a tarii, spunand ca singura varianta acceptata este ca Tinutul Secuiesc si regiunea Partium sa formeze regiuni separate.
Antal Arpad este deranjat de "reactia de teama" a unor politicieni fata de eventuala regiune Partium (Satu Mare, Bihor, Salaj - n.red).

"Sunt convins ca UDMR nu va face compromisuri in aceasta privinta. A fost exprimat foarte clar punctul de vedere fata de interesul nostru UDMR si am argumentat inclusiv cu tratate europene, internationale, semnate si ratificate de Romania", a spus Antal.

In opinia acestuia, reorganizarea propusa de PDL nu se poate realiza, deoarece incalca o serie de tratate, iar acceptarea ei ar presupune pierderea unor drepturi ale comunitatii maghiare.

"Este evident ca in propunerea noastra sunt doua regiuni, zona Tinutului Secuiesc si zona Partium, unde nu putem face compromisuri. Pe mine ma deranjeaza reactia de teama a unor politicieni fata de o eventuala regiune Partium. Nu cred ca cineva care se gandeste serios la o anexare a acesteia de Ungaria", a afirmat Antal.

Problema reorganizarii administrative nu a fost transata pana in prezent. Reprezentantii UDMR sustin ca reorganizarea nu va avea loc pana in 2012, iar "daca se va face, se va face fara UDMR", pentru ca Uniunea nu accepta variantele propuse pana acum si sustine luarea unei decizii la inceputul urmatorului ciclu electoral. Liderii PDL afirma, la randul lor, ca reorganizarea administrativ-teritoriala ramane intre prioritatile politice ale partidului.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara recent ca reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii se va amana, pentru ca nu exista consens in Coaliție. Sursa: MEDIAFAX / Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu