29 iun. 2010

Topul celor mai corupte tari din lume: Bulgaria este mai "curata" decat Romania

Pe primul loc in topul celor mai corupte tari din lume se afla Somalia, secondata de Afghanistan, iar Romania se afla pe locul 71, din cele 180 de tari care au intrat in studiul publicat de Transparency International.

Topul realizat include 180 de state, iar printre tarile cele mai "curate" pe primul loc se afla Noua Zeelanda, unde coeficientul de incredere este intre 9,1 - 9,5, arata Transparency.

Tot in topul tarilor care au reusit sa invinga coruptia se numara Danemarca, Singapore, Suedia, Elvetia, Finlanda, Olanda, Australia, Canada si Islanda.

La polul opus, adica al tarilor corupte, unde coeficientul de incredere nu depaseste 2%, se afla Myanmar, Sudan, Irak, Ciad, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran si Haiti.

Si Romania se afla pe lista tarilor corupte, adica pe locul 71, iar coeficientul de incredere e cuprins intre 3,2 - 4,3 %. Adica este pe acelasi loc cu Grecia. La distanta mica se afla Macedonia si Bulgaria,. Asta inseamna ca tara vecina este perceputa "mai curata" deoarece are doua procente in plus, 4,5%.

Indexul tarilor corupte din lume a fost realizat pe anul 2009, de catre Transparency International.

In realizarea acestui top scorul Indicelui de Perceptie a Coruptiei (IPC) indica nivelul perceput al coruptiei din sectorul public intr-o tara / teritoriu. IPC se bazeaza pe 13 studii independente. Cu toate acestea, nu toate anchetele includ toate tarile. Sursa: Ziare.com

Un comentariu:

  1. hai ca e buna gluma...romania totusi trebuia trecuta cam la 2% zic eu...numai curuletz nastase valoreaza un procent intreg...

    hai la mine pe blog sa ne intrebam filozofal daca spionatul rusilor in america e de buna credinta??!?!?!

    RăspundețiȘtergere