11 mai 2010

Cum a facut Videanu de ras Romania la Bruxelles

Scrisoarea inaintata de ministrul Economiei, Adriean Videanu, comisarului european pentru dezvoltare, Johannes Hahn, prin care a intrebat daca poate accesa fonduri europene prin intermediul Marmosim, companie la care este actionar majoritar, a starnit rasete in randul oficialilor europeni.

Johannes Hahn l-a ironizat pe Videanu in scrisoarea de raspuns, sugerandu-i acestuia din urma sa renunte la portofoliul de ministru al Economiei daca vrea sa acceseze fonduri europene, sustin surse din apropierea oficialului european.

Potrivit acestora, solicitarea ministrului roman a transmis un puternic mesaj negativ la Bruxelles, Videanu fiind criticat pentru faptul ca a vrut sa acceseze fonduri europene printr-o firma la care detine pachetul de control, desi in calitate de ministru al Economiei nu ar fi avut dreptul sa detina nici nici macar o actiune.

"Este pentru prima data cand un ministru dintr-o tara UE adreseaza o astfel de intrebare unui comisar European. Raspunsul lui Hahn a fost extrem de dur.

In final, dupa ce a subliniat conflictul de interese in care se afla ministrul roman, Johannes Hahn i-a sugerat ironic lui Videanu sa schimbe portofoliul actual de ministru cu un altul daca vrea sa ramana in continuare actionar (nr. la Marmosim)", ne-au declarat sursele citate.

Adrian Videanu i-a transmis la sfarsitul lunii trecute lui Hahn o scrisoare prin care ii cere opinia privind accesarea de fonduri europene de catre firma Marmosim, pe care o detine.

Ministerul Economiei este autoritatea de management a unui program european de investitii productive in companii mari si la care firma ministrului voia sa participe. Sursa: Ziare.com
 
Daca este adevarat, consider ca ar trebui sa-si dea demisia... mai mult de rusine, nu din cauza conflictului de interese... Cum sa nu stii tu MINISTRU, care sunt cerintele pentru accesarea fondurilor UE. 
Ce spuneți dragi cititori?

Un comentariu: