26 mai 2010

„Reţeta” de criză a lui Oprescu: 16 milioane € pentru 1 km de şosea

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a dat girul pentru reabilitarea şoselei Tunari la preţ de autostradă.

Nu mai puţin de 16,7 milioane de euro. Atât va cheltui Primăria Capitalei pentru reabilitarea unui kilometru de stradă - cu linie de tramvai şi câte o bandă pe sens - din şoseaua Tunari. În timp ce edilii Bucureştiului şi-au motivat in vestiţia prin faptul că trebuie să respecte normele impuse de Uniunea Europeană (UE), oficialii Ministerului Transporturilor îi acuză de „jaf la drumul mare”.

„Dar ce, fac autostradă?”

„Pentru exploatarea eficientă şi la parametrii optimi a infrastructurii de tramvai este necesară impunerea unor măsuri ce concordă cu normele UE. (...) Studiile de circulaţie şi urbanism recomandă reabilitarea reţelei stradale şi a liniei de tramvai în zona de nord a Bucureştiului. Totodată, se impune transformarea vechiului sistem al reţelei stradale într-unul nou, eficient şi flexibil, capabil să preia cererea tot mai mare de trafic”, se arată în expunerea de motive a hotărârii de consiliu semnate de primarul general, Sorin Oprescu, şi de directorul executiv al Direcţiei Transporturi a municipalităţii, Ion Dedu.

„S-au calculat exact manopera şi materia primă”, şi-a întărit, ieri, Dedu decizia de a investi în şoseaua Tunari cât într-un kilometru construit al autostrăzii Comarnic-Braşov. Şi asta în condiţiile în care cel din urmă presupune, pe lângă amenajarea terenului abrupt, de munte, construirea a câte două benzi pe sensul de mers şi a câte unei benzi de urgenţă.

De altfel, suma ce urmează să fie plătită de municipalitate a stârnit reacţii dure din partea oficialilor Ministerului Transporturilor. „Este jaf la drumul mare. Nu are cum să coste atât reabilitarea unei străzi, fie ea şi cu linie de tramvai. Dar ce, se sparge în piatră, ca la munte? Se face un kilometru de autostradă de la zero? Nu ştiu cum au putut să ajungă la această sumă”, a subliniat unul dintre experţii contactaţi de EVZ. Iar investiţia din şoseaua Tunari nu este singura girată, în această perioadă de criză economică, de edilul Sorin Oprescu.

32 de milioane de euro pentru un pasaj rutier


Potrivit unei alte hotărâri de consiliu, avizată şi ea de primarul general, un alt şantier ar putea demara anul acesta în Piaţa Sudului. Aici ar urma să fie amenajat un pasaj rutier subteran, cu o lungime de 265 de metri, două pasaje pietonale dotate cu zece lifturi pentru persoanele cu handicap şi patru scări rulante.

Pentru acest proiect, municipalitatea va plăti nu mai puţin de 32 de milioane de euro, adică de două ori şi jumătate mai mult decât preţul Pasajului Băneasa, care are însă o lungime de două ori mai mare.

„Pasajul va fi construit pe direcţia strada Niţu Vasile - calea Văcăreşti, deoarece traficul rutier înregistrat pe această arteră este net superior celui de pe Şoseaua Olteniţei. (...) Credeţi că se umflau preţurile, având în vedere că cerem bani europeni. S-a calculat totul milimetru cu milimetru. Atât costă”, a argumentat directorul Ioan Dedu decizia edilului-şef.

"Este jaf la drumul mare. Nu are cum să coste atât reabilitarea unei străzi. Dar ce, se sparge în piatră, ca la munte?“
EXPERT-Ministerul Transporturilor

Sursa: Demnitar Demagog cu referire la Evz.ro

Un comentariu:

 1. Apel de la New York - Tokyo de la Robert Horvath!
  REVOLUTIA BLOGURILOR ANTI BASESCU !
  APEL CATRE INTREGUL BLOG ROMANESC .
  BLOGUL A DEVENIT O ARMA POLITICA EXTRAORDINARA. Blogul si forma lui scurta Twiterul a fost elementul principal in miscatiile revolutionare din Moldova ......pana in Tibet. Blogul la ales presedinte pe OBAMA si poate duce pe BASESCU LA PUSCARIE.
  Falsa modestie nu-si are locul in acest moment. Singur si fara nici un ajutor am deslantuit scandalul
  ICR New York. Chemarea politiei americana la expozitia pornografica, antisemita si anticrestina a avut un impact psihologic extraordinar. Cu tot riscul am " spamat " in premiera intregul blog romanesc, trimitind spre sute de bloguri un eveniment extraordinar : Atacul in miez de noapte,in forta,a politiei si declansarea primei manifestatii spontane Anti Basescu pe teritoriul SUA Cititi si vedeti fotografii.
  PREZENTA POLITIEI AMERICANE LA EXPOZITIA ICR NEW YORK
  ( articolul ” Expozitia ICR este deschisa dupa doi ani de la deschidere.” )
  FRIDAY. JANUARY 29, 201O http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
  Am luat intregul blog politic prin surprindere. Zeci de bloggeri m-au injurat, cei obisnuiti cu suete si eterne frectii " la un picior de lemn " au fost deranjati si au protestat ,in timp ce majoritatea au aplaudat si au preluat mesajul. Rezultatul a fost un fel de revolutie a blogurilor care a intrat in atentia parlamentului. Se vorbea la un moment dat de posibilitatea ca Basescu sa cada cu Patapievici cu tot. In acest fel scopul meu a fost atins. PROPUN O NOUA REVOLUTIE A BLOGURILOR. De data aceasta poate fi victorioasa si terminala. Desvaluirile mele in legatura cu CRIMA BASESCU DE LA ROUEN sunt serioase si documentate. Trebuie folosit un moment unic extrem de favorabil- REDESCHIDEREA DE CATRE AUTORITATILE FRANCEZE A CRIMEI BASESCU DE LA ROUEN .- INCENDIEREA A 47 DE VASE SI FALSIFICAREA PROBELOR. Inregistrare AUDIO :
  http://blog.imperiaonline.me/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html. Am remis autoritatilor si presedintelui Sarkozi acest document extraordinar. Pentru ca desvaluirile unui ziarist de investigatie sa zdruncine sistemul sunt necesare 3 elemente.
  1. Desvaluirile sa fie extrem de grave si de natura criminala. - In cazul deschiderii procesului este asigurata puscaria pe viata.
  2 Presiune externa.- Cazul incepe sa patrunda in media franceza si internationala.
  3 Sprijinul opiniei publice. Acest ultimul capitol depinde de blogul romanesc. IN ROMANIA SUNT 5 MILIONE DE POSESORI DE COMPIUTER SI UN URIAS NUMAR DE BLOGURI. BLOGUL ESTE SPAIMA TUTUROR DICTATORILOR SI POATE ANUNTA SFARSITUL DICTATURII BASESCU. REVOLUTIA BLOGURILOR ESTE O POSIBILITATE SI DEVINE O NECESITATE. Adaugati gandurile dumneavoastra venind cu sugestii si noi desvaluiri. Trimiteti pe intregul blog acest mesaj si victoria va apartine.
  CITITI SERIALUL " BASESCU CRIMA SI PEDEAPSA" - AU APARUT PRIMELE 4 ARTICOLE
  Robert Horvath -Deva Cineast si ziarist de investigatii New York- Tokyo
  http://devanewyork.blogspot.com ; http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere