22 mai 2010

Gest istoric :Traian Băsescu l-a botezat pe "moștenitorul" Carol Ferdinand. Paul de România

Președintele Traian Băsescu a intrat astăzi în pielea nașului de botez al lui Carol Ferdinand de România, fiul Liei și al lui Paul Lambrino. Evenimentul, desfășurat la Biserica Domnița Bălașa din Capitală, a fost catalogat de prințul Paul ca fiind un “gest istoric”.
Preşedintele Traian Băsescu l-a adus la biserică pe Carol Ferdinand cu ultima achiziţie a familiei prezidenţiale, autoturismul Dacia Duster.
Fiul prinţului Paul de România şi al prinţesei Lia era îmbrăcat în port popular, cu pantalonaşi şi ie de in, cu modele populare, dar şi cu opinci maro din piele. Traian Băsescu a venit la Biserica Domniţa Bălaşa, unde a avut loc botezul, însoţit de soţia sa, Maria, şi de fiicele sale, Ioana şi Elena.
"Traian Băsescu face un gest istoric, acceptand să devină părintele spiritual al lui Carol Ferdinand", a mărturisit prinţul Paul, informează acasatv.ro.
În timpul primei părţi a slujbei, Carol Ferdinand a început să plângă, speriat probabil de bliţurile fotografilor prezenţi, dar şi de agitaţia din jurul său. Încercările părinţilor de a-l linişti pe micuţ au fost în zadar. "Nu vrea suzetă", le-a şoptit preşedintele acestora, în timp ce încercau să-l liniştească pe copil.
Cadoul preşedintelui: o icoană
Slujba a fost oficiată de un sobor format din şase preoţi, iar ierarhul principal a prezentat un mesaj din partea Patriarhului Daniel, care i-a făcut cadou micuţului Carol Ferdinand o icoană sfinţită.
După slujbă, preşedintele Băsescu a spus că fiul cuplului princiar este al optulea fin de botez şi că a boteza este un lucru creştinesc. “Am luat un păgân, vă dau un creștin”, a glumit Băsescu la terminarea ceremoniei religioase.
"Nu e nici de înrudire, nici de altceva, e un lucru creştinesc", a continuat şeful statului. Întrebat când va deveni bunic, Băsescu i-a îndemnat pe jurnaliştii prezenţi să se adreseze fiicelor sale pentru a primi un astfel de răspuns.
Printre participanţii la botez s-au numărat fostul şef SIE, Ioan Talpeş, ministrul Economiei, Adriean Videanu, Monica Tatoiu, designerul Cătălin Botezatu şi şeful ANI, Cătălin Macovei.
IPOTEZA
Botezul unui "prinţ fals" via RAAPPS
În urmă cu o lună de zile, când cotidianul “Libertatea” anunța că Traian Băsescu va fi nașul de botez al lui Carol Ferdinand, editorialistul EVZ Mircea Marian lansa pe blogul kiseleff.ro și la emisiunea “Evenimentele zilei” de pe B1 TV o ipoteză interesantă.
“Acum înțeleg mai bine de ce regia protocolului de stat îi face mizerii Regelui Mihai și vrea să-l pună să plătească întreținerea la Palatul Elisabeta: la 22 mai, Traian Băsescu îl va boteza pe copilul lui Paul de România și al soției sale, Lia. Cei doi părinți susțin pe site-ul propriu că fiul lor este primul prinț moștenitor al României.
Nu vreau să intru în complicatele chestiuni de succesiune, dar Băsescu este penibil asociindu-se cu acești doi caraghioși. În realitate, el se răzbună în acest mod meschin pe faptul că Regele Mihai nu l-a susținut în campania electorală. Radu Duda – altă figură penibilă în istoria aceasta cu regi, altețe și prințese – este prieten cu Dinu Patriciu și, probabil, l-a influențat și pe socrul său.
Dar asta nu justifică micile mizerii pe care RAAPPS, instituție aflată de facto sub controlul Elenei Udrea, prin intermediul prietenei ei, Daniela Andreescu (șefa secretariatului general al guvernului), le face familiei regale”, scria Mircea Marian.
EVZ.ro

Un comentariu:

  1. mai degraba cred in dorinta familiei ariviste si a curtii ,de a fi vazuta alaturi de o falsa casa regala. Asa un ghiveci de ciocoi vechi si noi mai rar

    RăspundețiȘtergere