11 nov. 2009

Basescu: Majoritatea a dorit un premier care sa anuleze referendumul

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la Braila ca majoritatea parlamentara care il sustine pe Klaus Johannis a vrut sa-l faca pe seful statului sa accepte un prim-ministru caruia partidele sa-i ceara sa anuleze referendumul.

Seful statului a apreciat ca majoritatea pusa la cale de Dan Voiculescu, Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc au facut un joc daramand Guvernul Boc si refuzand instalarea unui nou Guvern, dorind ca, pe fondul presiunii publice, sa-l determine pe presedinte sa accepte un premier controlat de aceasta majoritate caruia sa-i ceara sa anuleze referendumul pentru parlament unicameral, cu mai putini alesi.

"Iaca n-a mers", a spus Basescu, aclamat de publicul adunat la mitingul electoral de la Braila.

Basescu a aratat ca el a venit totusi in intampinarea acestei majoritati, propunand in prima instanta un premier independent, pe care majoritatea l-a refuzat, deoarece isi dorea un singur nume, pe Klaus Johannis.

"Nu au vrut sa faca cealalta jumatate de drum, ei aveau un interes anume in persoana lui Johannis. Nu doreau un independent", a spus Basescu, aratand ca la votul pentru Guvernul Croitoru majoritatea a invocat ca doreste un premier care sa fie un gospodar.

"Acum asteptam sa vedem daca accepta un bun gospodar. As vrea, ar trebui sa-l accepte, pentru ca Romania are nevoie de un Guvern, dar ma tem ca vor ramane agatati tot de ceea ce si-au dorit. Ne trebuie un prim ministru in spatele caruia sa poata ori sa emita un act normativ urgent de suspendare a referendumului sau de anulare a lui, ori sa poata sa-si continue privatizarile", le-a explicat Basescu celor peste 1000 de simpatizanti PD-L.

Nimic nu justifica in perioada de criza sa trantesti doua Guverne

Seful statului a aratat ca el crede ca aceasta majoritate va deconta la alegerile din 22 noiembrie acele trei Guverne pe care le-au doborat. "Nimic nu justifica in perioada de criza sa trantesti doua Guverne si sa refuzi sa instalezi pe cel de-al treilea. Asta ne arata cat de puternice sunt interesele oamenilor care s-au constituit in acest grup", a apreciat Basescu.

Seful statului a asigurat ca niciodata in mandatul sau de presedinte nu va desemna un premier asupra caruia s-au inteles Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie si Geoana si care este sustinut de Patriciu si de Vantu.

Basescu a avertizat ca "foamea" acestor oameni de a controla actiunile guvernului nu vine din dorinta de a face bine tarii, ci pentru a relua privatizarile strategice, Sorin Ovidiu Vantu dorindu-si Posta Romana, Dan Voiculescu exploatarile de sare, iar Dinu Patriciu vrea sa scape de dosarul penal pentru care Tariceanu a intervenit prin deja faimosul biletel.

Basescu a subliniat ca aceasta majoritate si-a facut o socoteala gresita crezand ca va putea pune presiune pe presedinte pentru a impune un premier, exprimandu-si convingerea ca toate aceste demersuri vor fi decontate la prezidentiale.

Seful statului a participat miercuri alaturi de sotia sa la un miting electoral organizat in Sala Tineretului din Braila, alaturi de seful statului fiind prezent ministrul interimar al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, si mai multi lideri locali. In sala in care s-a desfasurat mitingul electoral, peretii erau tapitati cu noi afise electorale ale presedintelui. In loc de sloganul "Basescu pentru Romania" fiind tiparit simplu mesajul "Presedintele".

Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu