28 nov. 2009

Dacian Ciolos, comisar european pentru Agricultura

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat vineri noii comisari europeni, romanul Dacian Ciolos fiind nominalizat pentru postul de comisar european pe Agricultura.

Fostul ministru, care este si seful unei comisii de profil a Presedintiei, a castigat, in acest an, prin concurs, postul de director al Directiei Programe de dezvoltare rurala din Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala a Comisiei Europene.

Agricultura, considerata initial un portofoliu mediu in executivul european, va creste semnificativ in importanta in urmatorii cinci ani. Ciolos va avea de gestionat unul dintre cele mai importante portofolii, care are alocat pentru 2010 circa 50 de miliarde de euro, aproape o treime din bugetul Uniunii Europene.

Barroso a impartit portofoliile intre cele 27 de state membre, urmand sa ceara aprobarea Parlamentului European. Candidatii vor fi audiati in comisiile de specialitate din Parlamentul European in ianuarie. Pana atunci, lista mai poate suferi modificari, statele membre putand sa-si retraga propunerile initiale si sa faca alte nominalizari.

Un comentariu:

  1. Acum roşiii o dau la-ntors, că Cioloş de fapt este victoria colectiva a clasei politice. Nu tocmai, doar a românilor !

    RăspundețiȘtergere