23 nov. 2009

Iliescu, Nastase si Vanghelie opteaza pentru o alianta cu PNL

"Este un prim pas foarte promitator si, cred eu, decisiv. Se poate judeca si din acest punct de vedere - voturile lui Basescu si anti-Basescu. Sper ca ceilalti sa-si mentina votul anti-Basescu si in turul doi", a spus Ion Iliescu.

Intrebat ce ar trebui sa faca imediat PSD pentru turul al doilea, el a precizat ca pe de o parte este vorba de mobilizarea pentru turul al doilea si "apoi dialogul politic cu toate celelalte forte, pentru ca majoritatea parlamentara care s-a constituit in perioada anterioara sa se poata afirma in turul al doilea, pentru o victorie definitiva". "Pentru ca este o victorie a tarii impotriva unui despot potential", a declarat Iliescu.

Marian Vanghelie, a apreciat rezultatele drept un "succes" pentru social-democrati "si un esec total pentru Traian Basescu". "Pur si simplu cred ca PNL poate sa voteze cu oricine numai cu Traian Basescu nu. Sunt oameni responsabili, iar umilinta pe care a creat-o Traian Basescu liderilor lor, cat si votantilor, nu cred ca cineva... cel mult pot sta acasa daca cineva nu doreste sa voteze, dar nu cred ca va iesi cineva sa voteze Traian Basescu", a comentat Vanghelie posibila optiune a liberalilor in turul al doilea.

Adrian Nastase, a declarat ca "exista o foarte buna sansa, ca printr-o strategie inteligenta si pe termen lung, care sa tina seama si de nevoia formarii unui guvern serios, cu sprijin larg in Parlament, se pot obtine si o noua presedintie, si o formula de guvern solid".

"In turul doi se reorienteaza voturile si, iata, avem deocamdata doar doua treimi din voturi exprimate pentru cei doi candidati, ramane o treime din voturi, plus cei care nu au participat la acest tur de scrutin", a mai comentat Nastase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu