6 nov. 2009

Liviu Negoita, premierul desemnat de Traian Basescu


Seful statului a explicat ca prin desemnarea lui Negoita a incercat sa raspunda exigentelor coalitiei majoritare, care s-au aplicat in cazul primarului Sibiului, Klaus Johannis, si anume "un bun gospodar care a primit 80% din voturile cetatenilor", situatie care se aplica si in cazul primarului sectorului 3.

"Am facut un pas in intampinarea majoritatii dar conditionat de asumarea politica", a precizat presedintele, referindu-se la faptul ca Liviu Negoita este vicepresedinte PD-L.

"Romania are nevoie de un Guvern cu care sa nu ne jucam, in deplinatatea puterii de exercitiu", a adaugat seful statului.

Seful statului a explicat ca "a interpretat corect" nevoia surprinzatoare a PSD si PNL de a evalua la sfarsitul lunii decembrie activitatea unui eventual Guvern Johannis instalat acum chiar la propunerea acestor partide.

"Ingrijorator din punctul meu de vedere este faptul ca majoritatea opteaza pentru un guvern de tehnicieni ceea ce genereaza riscul ca guvernul sa fie unul strict pentru perioada campaniei electorale si care sa aiba o sustinere limitata in timp, pana la desemnarea presedintelui. Cred ca nu putem avea o astfel de abordare cu guverne de serviciu", a declarat Traian Basescu, dupa ce a facut o trecere in revista a preferintelor partidelor politice.

3 comentarii:

  1. Negoita, catre Basescu: Va asigur ca noul Guvern nu va dezamagi

    "Misiunea mea e clara: imi propun un Guvern de coalitie nationala, consultarile incep de azi. Trebuie sa fie duse la bun sfarsit intelegerile pe care le-am avut cu FMI si Banca Mondiala si incepand de azi (vineri - n.red.) pana luni vor avea loc trei zile de negocieri. Sunt deschis tuturor fortelor politice din Parlament care s-au aratat interesate in adoptarea bugetului de stat pe 2010", a declarat noul premier desemnat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonescu: Basescu a ratat ultima sansa de a se comporta democratic
    "Presedintele a ratat ultima sansa de a se comporta in mod democratic si rational. Ne-a dovedit definitiv, daca mai era nevoie, ca in afara interesului sau electoral, in afara de interesul partidului pe care l-a servit in ultimii 5 ani si il serveste in continuare, Partidul Democrat, nu exista nimic", a declarat pentru Mediafax Crin Antonescu.
    "Romania inseamna pentru Traian Basescu clica sa portocalie si cred ca aceasta nominalizare, desemnare, dupa toate cele intamplate in ultima luna, ne arata foarte clar un Traian Basescu care a pierdut contactul cu Romania reala si care se pregateste sa plece", a mai spus acesta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ludovic Orban: Klaus Johannis este singura solutie

    "Presedintele are o solutie prin care poate in maxim o saptamana sa rezolve criza politica din Romania. (...) Asteptam de la presedinte sa-l nominalizeze pe domnul Klaus Johannis, pentru ca este singura solutie prin care se poate pune la punct situatia politica", a declarat Orban.

    RăspundețiȘtergere