3 iul. 2010

Ambasadorul SUA: Romanii trebuie sa inlocuiasca "Asta e viata" cu "Yes, we can"

Romanii trebuie sa renunte la pesimismul transmis de expresia "asta e viata", care sugereaza ca nimic nu se poate schimba, si sa adopte motto-ul presedintelui american "Yes, we can!" (Da, putem!), sustine ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.
De ziua Statelor Unite ale Americii, ambasadorul american la Bucuresti a urat romanilor sa nu mai fie niciodata nevoiti sa-si paraseasca tara si sa isi poata implini visurile chiar aici, in Romania.

Dar, pentru a transforma Romania intr-o "societate a oportunitatilor" - ideal pentru care s-au jertfit tinerii romani in urma cu 20 de ani - , este nevoie de "viziune comuna, curaj si hotarare", iar pentru atingerea acestui tel nu ar trebui sa existe divergente partinice, este de parere reprezentantul diplomatic al Washingtonului.

"Aici, in Romania, faceti eforturi de reformare si modernizare a statului si a economiei. Totul pentru a implini visul de a crea acea societate a oportunitatilor, pentru care si-au dat viata tinerii patrioti romani in urma cu 20 de ani. Nu ar trebui sa existe diferente de opinii asupra acestor subiecte si stim ca nu va fi simplu.

Realizarea unor schimbari reale, de durata, nu este niciodata simpla. Asa cum au demonstrat evenimentele recente, schimbarile pe care doriti sa le obtineti in societatea romaneasca necesita viziune comuna, curaj si hotarare. Si, asa cum s-a intamplat si in cazul Statelor Unite, acest angajament fata de idealurile noastre comune necesita o autoevaluare permanenta si o dorinta neobosita de perfectionare.

Dar va necesita si abandonarea completa si ferma a pesimismului transmis de expresia 'Asta e viata', des folosita in Romania si care sugereaza ca nimic nu se poate schimba. Ea trebuie inlocuita cu motto-ul presedintelui american 'Yes, we can' ('Da, putem!')", a recomandat ambasadorul Mark Gitenstein intr-o alocutiune rostita cu ocazia celebrarii Zilei Independentei Statelor Unite. continuare....

Un comentariu:

  1. mai intai romanul ar trebui sa inlocuiasca "pot sa fur" cu "prefer sa muncesc din greu"....la mine pe blog despre reinvierea PCR de la 20 de ani de la rastignirea pe secera si ciocan a lui ceasca

    RăspundețiȘtergere