9 oct. 2010

Iliescu se teme de tradare

In democratie, dar mai ales in democratia noastra "originala", se poarta lupta politica, insa nu cea drepta, cea bazata pe rezultatul voturilor, ci lupta smechera, cu suspendari si daramari de guverne, precum cea care se programeaza acum.

Ultimele declaratii ale domnului Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, par sa spuna ca domnia sa se teme de tradare, iar de aceea crede ca se impune o alianta, parafata si legalizata la tribunal, cu liberalii, pentru ca ofensiva impotriva actualului guvern si a presedintelui sa dea roade.

Si daca domnia sa lasa sa se inteleaga ca se teme de tradare, stie foarte bine ce spune la experienta sa de politician. Ion Iliescu stie mai bine decat oricare alt politician ca in politica nu exista caracter, prieteni, familie.

In politica exista doar interese si cine indrazneste sa-si tradeze prietenul de interese este eliminat imediat de cel mai tare, de cel care, la momentul potrivit, tine in mana cartea cea mai puternica, cum de altfel, s-a si intamplat. Asa ca suspiciunea domnului Iliescu se bazeaza pe fapte si nu pe banuieli.

Mergand pe firul declaratiei domnului Ion Iliescu, vedem insa ca nu e vorba numai de tradarea celor cu care au un interes comun - suspendarea presedintelui si daramarea guvernului actual - ci de ceva mult mai grav.

Domnul Iliescu isi doreste sa aiba PNL-ul alaturi, sa-l controleze si sa-i impuna o noua orientare care sa corespunda intentiilor sale, ca nu cumva sa se refaca dreapta.

Cu alte cuvinte, pentru Ion Iliescu nu conteaza viitorul PNL, acum PNL trebuie anihilat, eventual contopit sau absorbit total de PSD, ca nu cumva sa se refaca Alianta DA cea care, in 2004, a castigat alegerile.

Se vede ca politica de dreapta a actualului guvern il deranjeaza si il revolta pe Ion Iliescu. Domnia sa considera ca, daca in anii '90 a existat o orientare de stanga, rezultata din alegerile care au urmat, Romania trebuie sa revina la starea de atunci cu PSD in frunte.

De asta data, Ion Iliescu nu a mai fost diplomat in declaratii. A spus clar, raspicat ce isi doreste ca sa priceapa tot omul: distrugerea dreptei, folosindu-se ca de o uneala ucigatoare chiar de un partid de dreapta, fara sa se gandeasca la consecintele in timp pe care ar trebui sa le suporte PNL, si revenirea, intoarcerea Romaniei la social-democratia anilor '90, ca fiind ceva de la sine inteles, ceva prestabilit.

Dar de voturile romanilor, de dorintele si preferintele lor, Ion Iliescu nu pomeneste nimic, pentru ca votantii inca nu fac parte din regula jocului dumnealui.

Si se spunea ca domnul Ion Iliescu nu mai are nici un cuvant de spus in PSD si ca functia onorifica pe care o are nu-l autorizeaza sa ia decizii.

Eu cred ca toate deciziile in PSD se iau la initiativa, la propunerea lui Ion Iliescu si ca Victor Ponta, cel ales sef PSD, fara niciun merit, ci doar pentru ca asa a vrut presedintele onorific, nu este altceva decat marioneta sonora care transmite in eter si spre cei care vor sa-l asculte, ce vrea seful din spatele usilor inchise.

Un comentariu:

  1. mi se pare mie sau chiar vad niste viermi hoitari iesind din urechile lui ilici? nu mai conteaza ce spune acest hoit kgbist...alianta "un cur largit - 3 partide impotriva romaniei", recte psd/pnl/pc functioneaza si sodomizeaza perfect opinia publica slaba de inger...in 2012 din pacate aceast alianta impotriva naturii umane, va castiga lejer pe fondurl erodarii masive a pdl...

    RăspundețiȘtergere