7 feb. 2011

Sondaj IRES: Franta - al doilea dusman al Romaniei, dupa Rusia

Decizia Frantei de a bloca accesul Romaniei la spatiul Schengen ar putea explica modul in care majoritatea romanilor privesc spre Paris. Dupa rusi, francezii sunt cei mai mari dusmani ai Romaniei, arata datele unui sondaj IRES.

Francofoni, francofili, doar in povesti. Refuzul Frantei de a accepta integrarea Romaniei in spatiul Schengen pare sa fi starnit mania romanilor fata de reprezentantii cocosului galic. Astfel, patria lui Sarkozy a devenit al doilea dusman al Romaniei, arata datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Roman de Evaluare si Strategie (IRES) in perioada 2-3 februarie 2011, citat de Realitatea.net.

Topul dusmanilor Romaniei arata astfel: 1. Rusia - 24%, 2. Franta - 18%, 3. Ungaria - 9%, 4-5. SUA si Germania - 3%.

Intrebati cum cred ca se manifesta presedintele Nicolas Sarkozy fata de Traian Basescu, romanii spun ca primul a fost mai degraba ostil - 38%, indiferent - 35% si mai degraba prietenos - 21%.

Intrebati cum apreciaza imaginea Romaniei in lume, 42% dintre cei care au raspuns chestionarului cred ca aceasta este proasta - 42%, buna - 38%, foarte proasta - 16%.

Citeste mai mult despre Sondaj: Franta - al doilea dusman al Romaniei, dupa Rusia pe Realitatea.net.

Un comentariu:

  1. noi avem si tendintza de a ne isteriza repede...ne trece la fel de usor...poate ne ma trezim si noi din visul francafoniei cacafonice...latin, latin dar branza e cu bani si daca nu ii ai, ti-o tragem la buci cand tie lumea mai draga...

    O Veste Cutremuratoare - Multiculturalismul a esuat si in UK?!?!?!? detalii la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere