7 dec. 2011

Djuvara despre Crin Antonescu: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus recent despre preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, că s-a retras din politică. "Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul", a fost taxat liderul PNL pentru afirmaţiile făcute, de istoricul, scriitorul si filozoful Neagu Djuvara.

"Iubiții de liberali sunt conduși acuma de Antonescu. Acum câteva zile a declarat că Iliescu s-a retras din politică. Ca să spui o asemenea prostie împlinești o vorbă românească: Dacă prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Ăsta este Crin Antonescu", a spus istoricul Neagu Djuvara, într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu. Emisiunea "Sub semnul întrebării", difuzată de B1 TV, a prezentat, aseară, un fragment al interviului în care Djuvara vorbeşte despre politicieni precum Ion Iliescu, Crin Antonescu și Victor Ponta.
Ponta, o marionetă în mâinile eternului Iliescu

Despre Ion Iliescu, istoricul a spus că în spatele acestuia se află o parte a membrilor fostului Partid Comunist, care l-au instalat drept președinte după Revoluție, pentru a nu pierde puterea. "Să nu uităm că el a fost adus de un grup, nu este inițiatorul. Știindu-se, de la sfârșitul epocii Ceaușescu, că ar fi unul dintre posibilii succesori, pus deoparte de Ceaușescu, o parte din PC, care a vrut să păstreze puterea, l-a luat pe acesta ca pe un fel de port drapel. În spatele său este un grup întreg, posesor de industrii", a explicat Djuvara.

Acesta a vorbit și despre situația internă din PSD, fiind de părere că liderul partidului, Victor Ponta, nu este decât o marionetă în mâinile eternului Ion Iliescu.
"El îl dirijează pe Victor Ponta, se vede foarte clar", a spus Neagu Djuvara.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu