14 dec. 2009

CCR a decis: Alegerile nu se repeta, Traian Basescu este presedinte

De Craciun, cumpara o pernuta handmade50 RON
Curtea Constitutionala a respins luni, in unanimitate, cererea depusa de PSD care solicita reorganizarea turului doi al alegerilor prezidentiale. De asemenea, Curtea a respins ca inadmisibile sesizarile si contestatiile formulate de social-democrati.

Decizia survine dupa ce in urma renumararii voturilor nule de catre BEC, Traian Basescu a iesit "castigator".

Potrivit unui comunicat, Curtea Constitutionala a constatat ca Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.

De asemenea, judecatorii constitutionali au stabilit ca validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei sa aiba loc in data de 16 decembrie 2009, la ora 10.00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

Curtea a respins ca inadmisibile sesizarile formulate de Alianta PSD+PC, Organizatia judeteana Caras-Severin, inregistrate la Biroul Electoral Central si transmise spre solutionare Curtii Constitutionale, precum si contestatia formulata de Alianta PSD+PC - Arad.

2 comentarii:

  1. Antonescu: Faptul ca Basescu obtine inca un mandat ma face profund nefericit

    RăspundețiȘtergere
  2. Geoana: Accept decizia CCR si ii urez succes lui Basescu

    "Am luat nota de decizia Curtii Constitutionale Romane. Din pacate, probele extrem de clare pe care le-am prezentat nu au fost acceptate de catre Curtea Contitutionala. Suspiciunea fraudarii acestor alegeri va urmari Romania si democratia noastra pentru anii care vin. Ca cetatean al acestei tari, accept decizia Curtii si ii urez succes in noul mandat lui Traian Basescu.

    Sper ca acest nou mandat al domnului Basescu va fi executat cu mai mult echilibru, cu mai multa responsabilitate. Batalia pentru presedintia Romaniei se incheie aici, dar batalia cu privire la aflarea adevarului continua. Vom propune o comisie de ancheta cu puteri exceptionale care sa studieze ideamanunt frauda"

    RăspundețiȘtergere