24 dec. 2009

Iliescu, despre Revolutie: Noi am fost victimele, nu initiatorii actiunilor teroriste

Ce mai spune mult iubitul nostru Ilici .....

"Noi eram obiectul, tinta actiunilor teroriste. Cum sa fim initiatorii actiunilor teroriste cand noi eram tinta", a declarat Ion Iliescu, la Antena 3, amintindu-si ca, pe masura ce mergeau spre studioul 4 al Televiziunii, se tragea.

"Cand a aparut aceasta diversiune noi nu nu eram constituiti nu aparuse consiliul si FSN-ul, noi toti eram intr-o sala si redactam viitorul program al revolutiei", a declarat Iliescu.

Elicopterul care l-a luat pe dictator a fost trimis din Ministerul Apararii, "de o grupare loiala lui Ceausescu", sustine Iliescu.

Fostul sef de stat spune ca organizarea procesului lui Ceausescu a fost absolut necesara, in conditiile in care tara era in haos organizatoric.

"Nu aveam ce sa regret pentru ca era necesar. Eu am fost impotriva executiei, am fost cel mai reticent. Am spus ca ne compromitem revolutia cu asta, dar mureau oameni. Cu fiecare ora care trecea mureau oameni", spune Iliescu, despre simulacrul de proces al sotilor Ceausescu.

Mai mult, cei care au preluat puterea dupa Revolutie nu au fost constituiti intr-un grup inainte de evenimentele din decembrie, sustine Iliescu: "Nu a fost o echipa pregatita sa preia puterea".

Un comentariu:

  1. Îmi amintesc o scenă, cred că au trecut mai bine de 12 ani de atunci. La o şedinţă a comisiei parlamentare de anchetă a "evenimentelor", Ilici îi răspunde lui Valentin Gabrielescu (PNŢCD), care l-a îndemnat să spună adevărul ("haideţi, domnu' Iliescu, că ştie toată lumea că dumneavoastră aţi fost în spatele acţiunilor de dinainte şi din timpul revoluţiei"): "Mata eşti şugubăţ!"

    RăspundețiȘtergere