22 dec. 2009

Protest la audierea lui Adriean Videanu

Imediat cum a inceput audierea ministrului Economiei, Adriean Videanu, in sala au aparut cativa tineri, membri ai ONG-urilor de mediu, care purtau pancarde anti-Rosia Montana pe care scria "Rosia Montana nu e de Vi(n)deanu".

Ei au stat linistiti, intr-un colt, fara sa faca galagie. Videanu i-a invitat la minister pentru a discuta despre reevaluarea proiectului Rosia Montana, cuprinsa in programul de guvernare.

Potrivit Antena 3, nimeni nu a incercat sa-i dea afara pe protestatari, chiar Videanu rugandu-i sa ia parte la audieri.

Ministrul desemnat a precizat, in deschidere, ca ministerul pentru care a fost nominalizat are atributii extinse fata de cel actual, adaugandu-se la sectorul energetic si industria de aparare si comertul si mediul de afaceri, care cuprinde si IMM-urile.

Intrebat cum intentioneaza sa incurajeze companiile romanesti sa participe la proiectele de dezvoltare regionala, Videanu a precizat ca "statul roman nu se poate implica decat prin structura de actionariat din anumite companii. Cred ca este strategic pentru Romania sa participe la proiectele regionale".

Un comentariu:

  1. Proiectul Roşia Montană este singurul capabil sa relanseze economic zona, nimeni nu a dat o altă alternativă localnicilor.

    RăspundețiȘtergere