24 iul. 2010

Basescu, catre maghiari: Pamantul e rotund, oricine poate spune ca e in centru

Traian Basescu a vorbit, sambata, la Tusnad, despre relatia dintre maghiari si romani, si a dat o replica diplomata declaratiilor recente cu privire la autonomia culturala si teritoriala a Tinutului Secuiesc, facute in special de episcopul Laszlo Tokes.

"Toti in lumea asta avem o sansa, sansa este ca Pamantul este rotund si fiecare dintre noi poate considera ca punctul in care ne aflam este centrul Pamantului", a declarat Basescu, in fata maghiarilor adunati la Baile Tusnad.

Presedintele a adaugat ca a invatat sa se raporteze cu relativitate cu privire la regiunile geografice.

"Nu o regiune sau alta e importanta, ci extrem de important este echilibrul din interorul unei regiuni si echilibrul dintre o regiune si o alta regiune", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca "importanta unei regiuni este data in primul rand de capacitatea ei de a aduce plus valoare continentului pe care se afla sau lumii".

"Este una sa traiesti intr-o regiune echilibrata, cu relatii de respect cu toate statele din regiune, si alta sa treaiesti intr-o regiune framantata de dispute intre state, si noi nu suntem departe de o astfel de regiune, de Balcani", a declarat presedintele.

Acesta a precizat ca este important sa traim intr-o regiune in care relatiile dintre oameni sa fie echilibrate, iar din acest punct de vedere, Europa Centrala "este o regiune care se consolideaza". Continuare ....
Sursa: Ziare.com

2 comentarii:

  1. eu as fi fost mai putin politicos si le-as fi spus ungurilor in fata sa se potoleasca, autonomie vor pupa doar la pastele cailor si celor care nu mai pot de dorul ungariei mari sa se care acolo cat mai repede...

    RăspundețiȘtergere
  2. Populatiile române împrastiate pe mapamond se cifreaza la aproximativ 12 milioane (românii din teritoriile răpite : Basarabia,Bucovina de Nord, Maramureşul de Nord, românii de linga tara(Ungria,Serbia,Bulgaria), românii deportati în gulag (peste un milion), exilul românesc, emigratia şi migratia post ’89).

    Marii patrioţi români au reusit împotriva vicisitudinilor să desavîrsească unitatea ţării prin unirea din 1918, eveniment crucial în istoria noastră ca popor.

    Inceputul instabilitatii politice în 1938, a determinat o succesiune de evenimente ce au dus la ciuntirea patrimoniului naţional, mostenit din negura istoriei,(resemnarea in faţa dicktatului din 1940-pactul Ribbentrop-Molotov), furtul voinţei naţionale la alegerile din 1946, trădarea intereselor românesti la tratatul de pace de la Paris din 1947 (de către delegaţia comunistă).

    Deportarea in gulagul sovietic a aprox. 1,2 milioane de români din provinciile rapite, exterminarea elitei politice (patriotii, ctitorii unirii din 1918)în inchisori, a armatei române în lagărele de prizonieri, a permis sistemului comunist implantat să prolifereze.

    Căderea comunismului în Europa(1989)a obligat structura comunistă din România să planifice o reformare a sistemului premeditînd o schimbare de forma, perenizind sub alte forme de influenţă şi dominare controlul asupra statului.

    Fosta nomenclatură comunistă şi-a impins pionii din esalonul doi şi trei, descendenţii, pe scena politică nou creată dupa’89, ocupînd-o, impunînd desfăsurarea operaţiunilor de privatizare şi spoliere a resurselor vitale ale naţiunii în detrimentul a milioane de cetaţeni.

    Dupa jumatate de secol de intuneric in ‘89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta populara(revolutia) a fost furata, generatiile tinere ce s-au implicat atunci au pierdut in fata structurilor comuniste, esaloanele inferioare au infiltrat toate organizatiile nou create.

    Partidele politice in principiu ar trebui sa fie institutii fundamentale ale statului, metamorfoza fostului conglomerat(PCR) intr-o puzderie de sateliti artificiali de toate orientarile(stinga, centru, dreapta, extrema stinga sau dreapta, iredentisti, etc), face imposibil acest lucru, tehnica lor consta in saturarea spatiului pentru a impune controlul si legea iudelor.

    Suntem 30 de milioane de romani imprastiati in toate colturile lumii, nu concep ca o casta de infractori, tradatori, iude, uzurpatori, speculanti, estimata la 30 000 personaje sa submineze natia romana.

    Rezumat : Un partid(formatiune politica) are menirea de a fi o institutie fundamentala a natiunii nu un cuib de tradatori, impostori,uzurpatori, etc.
    Potential exista, meditatia de douazeci de ani este suficienta.

    Situatia României: criza identitara, politica, sociala, economica :
    http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=228
    Nelinistea Generalilor-Nicolae DURAC :
    http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=156

    http://www.universulromanesc.org/biblio/
    http://www.procesulcomunismului.com/
    Platforma de studiu si dezbateri a proiectului pentru Romania : http://www.universulromanesc.com/forumdisplay.php?f=223
    Varianta COJOCARU,site autor : http://www.variantacojocaru.ro/

    RăspundețiȘtergere