23 iul. 2010

Cererea de suspendare a lui Basescu, depusa in secret la Senat de Voiculescu

Senatorul Dan Voiculescu a depus in secret la Biroul Permanent al Senatului, inca de la 1 iulie, o cerere pentru analizarea oportunitatii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta ar fi propus masuri antisociale si neconstitutionale.

"Cresterea taxelor intr-o perioada de grava recesiune economica reprezinta, in opinia unanima a specialistilor, o masura disperata care, pe termen mediu si lung, va reduce incasarile la bugetul de stat si va determina amplificarea fenomenelor din sfera evaziunii fiscale(...) In aceste conditii, presiunea pe institutiile fundamentale ale statului roman - Presedintie, Parlament, Guvern - este extrem de acuta, pentru ca de reactia lor coordonata si responsabila depinde relansarea economica si refacerea coeziunii sociale.

Din pacate, abdicand de la prevederile art.80 din Constitutie, care ii confera rolul de mediator intre puterile statului, precum si intre stat si societate, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, si-a asumat, de facto, pozitia de principal conducator al puterii executive si a initiat si a promovat masuri anti-sociale si ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala a Romaniei in sedinta din data de 24 iunie 2010. continuare ....
 
Ar fi trebuit sa depuna o cerere pentru suspendarea tuturor politicienilor, parlamentarilor (lingailor) care au trecut prin parlament, in frunte cu Felix.

3 comentarii:

  1. Un dobitoc... da' de data asta, dacă se ajunge la referendum, devine preşedinte Jioană!!!!
    BLEAH!

    RăspundețiȘtergere
  2. si mai rau, poate sa ajunga pres .. Crina

    RăspundețiȘtergere
  3. poporul de ce nu il suspenda pe acest cotoi puricos fost securist? ce se fac lichele astea, daca poporul voteaza iar impotriva suspendarii? abia astept...

    te astept la mine pe blog unde Hugo Chavez il dezgroapa pe Simon Bolivar pentru a se asigura ca sunt ciolanele lui si pentru a demonstra ca a fost asasinat de americani?!?!!?

    RăspundețiȘtergere