5 sept. 2010

Politistii, sfatuiti de liderii sindicali sa foloseasca arma din dotare pentru a se apara

Sindicatul politistilor "ProLex" recomanda membrilor sa foloseasca arma din dotare pentru a se apara, dupa incidentul de la Targoviste, in care un politist a ajuns in coma la spital, agresat de un interlop.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" anunta ca regreta starea in care se afla Oprea Codrut, politistul agresat de un membru al gruparii Ghenosu din Targoviste, si arata ca acesta era "unul dintre cei mai buni politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale din Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita", dupa cum se arata intr-un comunicat al ProLEX, remis Ziare.com.

Potrivit sindicalistilor, la momentul incidentului, politistul verifica informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consuma droguri.

"Chiar daca nu era in timpul serviciului, agresiunea a fost in legatura cu serviciul politistului, agresorul fiind cercetat in mai multe dosare penale de catre colegul nostru. Intrucat avem de-a face cu un 'agresor de oameni ai legii', recomandam membrilor de sindicat sa-si apere viata si integritatea corporala a lor si a colegilor, utilizand, fara ezitare, chiar si armele din dotare, in conditiile legii"
 
Ce parere aveti, ar trebui sa foloseasca politistii arma din dotare?

3 comentarii:

  1. Sa intelegem ca numita asociatie Pro Lex incurajeaza Organul Garcesc sa poarte arma in fara programului de munca? Politistul batut de ghertoiul respectiv era intr-un bar, unde isi recreea neuronul...

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptatea Derscanu, pe langa ce ai spus tu as adauga si legea, lege care este prea ingaduitoare cu infractorii si restrictiva cu polititii. Legea ar trebui sa asigure un echilibru, asa cum simbolul ei este "balanta"

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa ar trebui, insa daca cineva loveste si scuipa un politist, in cel mai rau caz se alege cu o amenda, dar daca un politist loveste un infractor e de jale.
    In Romania nu politia este o problema ci justitia.

    RăspundețiȘtergere