19 dec. 2010

Valvis: Romania va iesi din criza cand va sprijini IT-ul si energiile regenerabile

Romania va iesi din criza atunci cand va sprijini sectoarele cu un avantaj competitiv fata de alte tari, cum ar fi IT-ul, agricultura si energiile regenerabile, este de parere omul de afaceri Jean Valvis, fondatorul brandurilor Dorna si La Dorna.

"Este extrem de urgent sa fie identificate sectoarele care reprezinta un avantaj competitiv fata de alte tari. Asta inseamna ca traim intr-o lume cu o competitie foarte dura si intr-un asemenea context trebuie identificate sectoarele unde Romania are niste atuuri economice. Dupa parerea mea sunt trei sectoare: IT-ul, agricultura si energiile regenerabile", a declarat Valvis, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, in cele trei sectoare trebuie dezvoltata o strategie coerenta, care sa nu fie schimbata cu fiecare ministru sau cu fiecare guvern si care sa fie aplicata in urmatorii 10 ani.

"Trebuie ca statul sa puna jos niste stimulente si, cu acestea, sa dezvolte sectoarele competitive. Nu prin dependenta, nu Romania piata care consuma si se indatoreaza, ci Romania care produce si cucereste exportul. Trei lucruri inseamna crestere economica: consum, investitii si export. Daca nu am consum ridicat, investitii mari facute si capacitate de a exporta, economia inseamna doar vorbe goale", a adaugat Valvis. 
Sursa foto: zf.ro
Ce spuneti dargi bloggeri, voi cand credeti ca o sa iasa România din criza?

Un comentariu:

  1. si unde sunt acei politicieni romani care pot avea o gandire strategica la nivel national si regional? iti spun eu unde sunt, pe wc isi fac una mica numarandu-si spaga zilnica...

    la mine pe blog Bolsevicul de Ilici, tuna si fulgera din fundul haznalei istoriei?!?

    RăspundețiȘtergere