13 feb. 2011

Claudiu Săftoiu: "Un mare nimeni"

Preşedintele Traian Băsescu, invitat la Radio România Actualităţi, a spus despre fostul şef SIE Claudiu Saftoiu ca este „un mare nimeni". Acesta l-a acuzat ieri pe şeful statului că acesta primea încă din 2005 rapoarte SRI despre corupţia din vămi.

"Realitatea e una singură. Şi ca să mai lămuresc un lucru. Am auzit pe cineva spunând că eu aveam informaţii din 2005. Era un mare nimeni (Claudiu Săftoiu, N.R.). Pentru mine este un mare nimeni. Nu a putut să stea decât câteva zile şef la un serviciu de informaţii. Am primit informaţii cel puţin de două ori pe an despre ceea ce se întâmplă în vamă. Nu m-au lăsat indiferent. Instituţiile statului au acţionat. Din 2005 până în prezent sunt 51 de vameşi, sunt 120 de poliţişti de frontieră trimişi în judecată", a declarat Băsescu la emisiunea "Ediţie specială" de la Radio România Actualităţi.
Fostul şef SIE, Claudiu Săftoiu, a afirmat miercuri, la Realitatea Tv, că încă din 2005 preşedintele Traian Băsescu primea raporte ale SRI în care erau semnalate problemele de corupţie de la nivelul vămilor.
"Preşedintele are rapoarte de la SRI din 2005. Eu însumi, când eram la Cotroceni, îmi aduc aminte că primeam vrafuri peste vrafuri. Erau ofiţeri de informaţii spunând: veniţi odată peste oamenii aceştia, sunt în toate punctele de frontieră, e coptură acolo de corupţie", a susţinut Claudiu Săftoiu. sursa: RomaniaLibera.ro

2 comentarii:

  1. saftoiu e o mare beshina, ce vrea sa loveasca in crudul dictator basescian, ce nu ii lasa sa fure in pace...

    la mine pe blog Pentru ca 150 de vamesi corupti + un baronet PSD-ist au fost arestati, Curuletz Nastasian considera ca Basescu este "o mizerie de om"

    RăspundețiȘtergere
  2. Claudiu Saftoiu a fost pus director de Traian Basescu.
    Din cate tin eu minte, si-a dat demisia sustinand ca interceptarile telefonice se fac fara mandat,lucru care cam era in afara legii.

    RăspundețiȘtergere