19 mai 2011

HU: Legea privind reorganizarea teritoriala a trecut tacit de Senat

O initiativa legislativa a parlamentarilor UDMR prin care se propune infiintarea a 16 regiuni de dezvoltare, printre care una in care sunt grupate judetele Covasna - Harghita - Mures, precum si organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut tacit, joi, de Senat.

Propunerea legislativa, initiata de toti parlamentarii UDMR, vizand modificarea si completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania avea termen de adoptare tacita data de 10 februarie, potrivit site-ului Senatului.

In proiect se mentioneaza ca pe terioriul Romaniei sunt constituite 16 regiuni si cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unitati administrativ-teritoriale si nu au personalitate juridica.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca va discuta cu partidele politice solutii ca pana in 2012 Romania sa fie reimpartita din punct de vedere administrativ pentru stimularea investitiilor, iar el isi va relua rolul de a face populatia "reticenta" sa inteleaga aceasta masura.

"Tara, asa cum este organizata, nu poate stimula dezvoltarea. Avem decizii pe suprafete mult prea mici, ma refer la judete, si avem decizii extrem de greu de negociat. Interesul unui judet ca un drum sa fie de la sud la nord, iar judetul urmator vrea unul de la est, la vest, ca pe acolo, pe Valea Trotusului, sunt primarii lui.

Va trebui sa reorganizam administrativ tara pentru a permite investitiilor sa se deruleze", a spus Basescu, adaugand ca aceasta va fi una din prioritatile sale in discutiile cu partidele politice si spera ca pana in 2012 sa fie adoptata o solutie in acest sens.Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu