23 nov. 2011

Daily Mail: Printul Charles ar putea deveni in sfarsit rege... in Romania!

Printul Charles al Marii Britanii a asteptat mai mult decat orice alt mostenitor din istoria tarii sa ajunga pe tron - insa acum are o sansa sa accelereze procesul ... in Romania.
Daca printul Charles se plictiseste vreodata sa astepte sa acceada la tron, scrie Daily Mail, atunci ar putea fi tentat de perspectiva de a fi incoronat drept regele Carol al III-lea al Romaniei.

Ziarele central-europene au scris din plin, relateaza sursa citata, speculatiile pe marginea carora Charles ar putea sa devina urmatorul rege al Romaniei, daca aceasta tara va reveni la monarhie.

Ultimul rege, regele Mihai, care a domnit intre anii 1927-1930, si apoi de la 1940 la 1947, a fost fortat sa abdice de catre noii conducatori comunisti ai tarii, care au amenintat ca vor face executii in masa daca nu pleaca. Romania a petrecut apoi cateva decenii de comunism, in special sub dictatorul Nicolae Ceausescu, care a condus tara cu mana de fier din 1965 pana in 1989, cand a fost executat.

Publicatia britanica recunoaste ca sunt slabe sanse ca Charles sa fie considerat un candidat important la tron, atata vreme cat inca mai traieste regele Mihai, desi are varsta de 90 de ani, si oricum acesta are familia sa.

In pofida reintroducerii democratiei, in ultimii ani s-au auzit voci care au cerut intoarcerea la monarhie. Dupa ce a dezvaluit, intr-un interviu, in urma cu cateva saptamani, ca este inrudit cu domnitorul roman Vlad Tepes, nobilul sangeros care a inspirat personajul Dracula, numele lui Charles a fost aruncat in discutie.

Ziarele locale s-au obosit insa sa sublinieze ca pretentiile acestuia la tron sunt sustinute si de faptul ca mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, este vara de rangul trei cu regele Mihai, a carui stra-stra-strabunica a fost Regina Victoria.

Speculatiile au fost amplificate si de vizita "puternicului ministru al Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, la Londra, unde s-a vazut cu Charles la Clarence House".

Intalnirea nu a fost anuntata in avans, desi au fost facute publice fotografii dupa eveniment, si frumoasa Udrea a vorbit dupa aceea despre gazda sa in termeni caldurosi, spunand ca romanii ar trebui sa semene mai mult cu Charles si sa "aprecieze tara in care traiesc".

Ziarele au mers si mai departe si au speculat ca Charles ar putea renunta la tronul britanic in favoarea fiului sau, Willian, pentru a putea deveni rege al Romaniei. Acestea sustin ca aceste speculatii sunt asa de raspandite incat ar fi motivul pentru care, enervat, presedintele Traian Basescu a lansat o serie de atacuri impotriva fostului rege Mihai si a monarhiei in general.

O sursa de la palat a negat insa speculatiile, spunand ca sunt "ridicole".

Surprinzator, Charles este incredibil de pasionat de Romania. Iubeste zona din jurul muntilor Carpati, in Transilvania, atat de mult, incat a cumparat o casa de vacanta in zona, in secret. Casa in satul Viscri, achizitionata in 2005 cu ajutorul Trustului Mihai Eminescu, o organizatie caritabila cu sediul in Marea Britanie care lucreaza pentru pastrarea caselor de sasi romani de la distrugere, pe care insusi Charles o patroneaza, a costat 18.000 de lire sterline.

In Viscri, aflat la nord-vest de Brasov, traiesc femei si barbati de origine romana si tiganeasca, scrie publicatia citata. Satul a castigat mai multe premii europene pentru restaurare culturala si regenerare economica.

Charles a vizitat satul de mai multe ori si este atat de incantat de simplitatea vietii locale incat isi face vacanta aici in fiecare vara. El si bodyguarzii sai dorm in casele varuite, care au toaletele in curte, si beau suc organic de mere, produs local.

Casa este inchiriata turistilor satrini cand nu este vizitata de print.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu