27 mai 2012

Atacul celui mai cinstit guvern


Victor Ponta se mișcă fulgerător din postura de prim-ministru. Schimba totul îngrijorător de repede, asta chiar în timp ce clamează faptul ca el conduce cel mai cinstit guvern din cate s-au văzut.
Cu toate astea, șeful Guvernului se poate lauda ca, în timpul scurt de când a ajuns la conducerea Executivului, a reușit sa facă niște numiri care par făcute nu pentru consolidarea statului de drept, ci pentru atacarea a tot ce înseamnă corectitudine. 

De la cei doi farsori-plagiatori despre care a scris presa - Corina Dumitrescu și Ioan Mang - trecând pana la Constantin Grajdan, cel care, pur întâmplator, a jucat pentru binele lui Adrian Năstase în "Trofeul Calității", și ajungând la apropiatul și avocatul sinistrului personaj Cătălin Voicu, adică Șerban Nicolae, numit secretar de stat "pentru relația cu Parlamentul" la mult-doritul Minister de Interne, Ponta "a reușit-o".


I-a numit pe "cei mai buni dintre cei buni". Doar daca ne gandim ca Grajdan l-ar putea "face scapat" pe Adrian Nastase prin renuntarea de catre ISC la prejudiciu, realizam importanta lui, realizam ce bagaj si-a pus in spate, cu buna stiinta, noul premier. Nu scandalul Grajdan e cel care ma ingrijoreaza cel mai mult, insa. Serban Nicolae ar putea fi cel mai periculos, prin apropierea sa de un personaj mai apropiat in comportamente de vreun mafiot sicilian.

In sfarsit, Catalin Voicu are om la interne

Asta daca nu credem ca 1. N-are alta legatura cu senatorul manuitor de judecatori Catalin Voicu decat aceea ca sunt amandoi avocati si 2. Catalin Voicu e un nevinovat caruia i s-au inscenat cel mai mare atac la adresa statului de drept prins pe banda in Romania ultimilor ani. Sa urmarim ce se intampla la Ministerul de Interne in perioada urmatoare. Am putea avea mari surprize.

Ponta, depasit de situatia sau complice?

La ce s-a gandit Ponta cand i-a numit? A mizat pe cinstea lor? I-a iesit o colectie de oameni dubiosi, patati sau pur si simplu incompetenti.

Sau sa ne gandim altfel. Controleaza Ponta ce se intampla? Poate impune doar oamenii care ii convin? Daca da, iese prost din situatia asta.

Ce m-a stupefiat la Ponta referitor la controlul asupra institutiilor si oamenilor din Guvern? Nu faptul ca, in opinia lui, cei care il acuza in scandalul Grajdan nu ar avea bun simt, ci raspunsul pe care l-a dat unui jurnalist care l-a intrebat daca va cere ca ISC sa retraga hartia prin care institutia a renuntat sa se mai considere prejudiciata in dosarul "Trofeul Calitatii".

"Nu sunt șeful ISC", a spus. Adică? Nu putea spune ca retrage hârtia? Ca va cere asta noului șef ISC, altfel îl demite? Cum poate sa spună ca nu intra în atribuțiile lui? Ce conduce el, dacă e asa?

Cuza, vinovat pentru disparitia prejudiciului in dosarul "Trofeul Calitatii"

Cel mai cinstit ce?

Știam ca PSD si PNL nu sunt cele mai cinstite partide, cum nici PDL sau altele nu sunt. Știam ca vor apărea surprize, ca vor fi oameni dubioși, slabi sau de-a dreptul corupți. In orice guvernare vom avea.

Dar... asa repede? N-a trecut nici măcar o luna și deja guvernul Ponta a fost implicat în mai multe scandaluri decât am fi putut crede. Un start prost, pe care încă îl acoperă amintirea unei guvernări PDL care s-a dovedit proasta în multe situații, multe masuri de imagine și eterna luna de miere pe care o primesc toți, la început. 

Mi-e teama de ce se va întâmpla mai apoi. Nu pentru USL, care are toate șansele sa câștige alegerile chiar și cu poveștile astea necinstite, ci pentru noi, cei care "tragem" efectele guvernării.
 
Sursa: Ziare.com

11 comentarii:

  1. HOȚI PESTE TOT ÎN JURUL LUI PONTA!
    Dinu Zamfirescu, numit de Guvernul Ponta în funcția de președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc (IICCMER), a semnat în 2005 o dispoziție privind "distrugerea prin incendiere" a unor documente din arhiva arhitectului Ștefan Gane. Personalitate a exilului românesc, Ștefan Gane (1924 – 1988) a declanșat în anii 80 o amplă acțiune de sensibilizare a opiniei publice internaţionale în legătură cu distrugerea monumentelor istorice din România, în urma ordinelor de demolare date de Nicolae Ceaușescu.

    Institutul era condus la acea vreme de acelaşi Dinu Zamfirescu. Niculescu a intrat în conflict cu Zamfirescu în momentul în care oprit pe ultima sută de metri operaţiunea de distrugere a documentelor arhitectului Ştefan Gane, blocând deplasarea maşinii care transporta arhiva la crematoriu. Incidentul a dus la destituirea lui Niculescu din funcția de vicepreşedinte (cu rang de sub–secretar de stat) al INMER.

    RăspundețiȘtergere
  2. Victor Ponta despre numirea lui Adrian Grăjdan la Inspectoratul de Stat în Construcţii: "Nu pot numi doar îngeri în funcţie"

    Pana acum a bătut recordul la numit 'draci' în funcții publice! Apropo, plătiți din banii proștilor (poporului,... asa ne vad ei pe noi)....de 20 ani numai alegeri proaste am făcut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Victor Ponta: "Nu e suficient ca cei care au furat să ajungă în puşcărie, trebuie să le luăm banii furaţi înapoi"

    Ai putea sa începi cu Adrian Năstase, sau cu Voicu, ce zici?!

    Deja pe Năstase l-ai scos!??

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa înțelegem ca va plac numirile actualului Prim-Ministru?!

    Daca merge în ritmul asta, România se va duce la vale... în jos...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ingerii care-i dicteaza lui Ponta
    La cat de grava ar fi trebuit sa fie problema lui Ponta, dupa izbucnirea scandalului de la Inspectoratul de Stat in Constructii, unde Adrian Grajdan a retras din prima zi de munca institutia din calitatea de parte civila in dosarul de coruptie Nastase - "Trofeul Calitatii", m-as fi asteptat ca, macar dupa linistirea apelor, premierul sa lase bunul simt sa respire in discursul sau. Nu mi-am facut cine stie ce iluzii, dar nici la ce avea sa urmeze, recunosc, nu m-as fi asteptat deloc.

    Oricat ar vrea Victor Ponta sa impresioneze latura sensibila, omeneasca, a romanului - "nu pot numi doar ingeri in functii!"- parca tot niste ingeri lucreaza pe ascuns in favoarea lui. Altfel, zau, nu imi explic de unde atata ingaduinta si indulgenta fata de actele repetate de sfidare a bunului simt si logicii elementare, pe care Ponta le exerseaza cu nonsalanta unui inveterat prestidigitator.

    Pana sa ajungem si la ingerii cu chip de diavol de care vorbeste prim ministrul Guvernului Romaniei, sa ne oprim putin asupra explicatiilor pe care a gasit de cuviinta sa le ofere dupa scandal.

    http://www.ziare.com/victor-ponta/guvern/ingerii-care-i-dicteaza-lui-ponta-1169623

    RăspundețiȘtergere
  6. Constantin spune ce i-a zis Basescu la investire: Ai grija ce misti!Te urmaresc in permanenta!

    Presedintele PC Daniel Constantin comenteaza, pe blog, ceea ce numeste o monitorizare a casei sale si a familiei din partea jurnalistilor de la EVZ, context in care poveste ceea ce i-a spus presedintele Traian Basescu in seara depunerii juramantului: "Ai grija ce misti! Te urmaresc in permanenta!".

    Alt "ÎNGER" din formația lui Ponta.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce ne aburește Ponta?

    In cazul lui Grajdan, in loc să-și acuze acuzatorii, Ponta ar trebui sa facă un singur lucru: demersurile pentru ca Inspectoratul de Stat în Construcții SA REDEVINA PARTE IN DOSARUL "TROFEUL CALITATII".

    E foarte simplu, mai ales ca, din ce a constatat DNA, Grajdan a făcut ilegal respectivele acte. De ce nu spune ca va face asta și doar se scuza susținând ca "el nu e șeful ISC"? Adică nu poate cere asta unei instituții aflate în subordinea sa?

    RăspundețiȘtergere
  8. Prin definitie politicianul este demagog.
    Electoratul este precum fata mare, vrea poveşti frumoase, iluzii roz - dacă-i spui ce o aşteaptă te lasă şi fuge la panglicarul satului.
    Omeneşte.

    RăspundețiȘtergere
  9. As completa " prin definiție politicianul este demagog având în vedere toată activitatea desfășurată de clasa politica din Romania în ultimii 20 de ani "

    Nu credeți ca ar fi trebuit sa mai scape printre ei și unii "mai putin demagogi"?

    RăspundețiȘtergere
  10. adevăr grăieşte : Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a facut o gafa in timpul discursului tinut la mitingul USL de la Suceava, denuntand "guvernarea mincinoasa" prezenta a Romaniei.

    "Suntem intr-un razboi de eliberare a tarii (...) Romania nu mai poate sa continue cu aceasta guvernare mincinoasa", a declarat Constantin, potrivit Realitatea Tv.

    Câtă dreptate, ar trebui sa plece toți din ţară, în frunte cu Ponta.

    RăspundețiȘtergere