29 mai 2012

Schimbarea proiectului Autostrăzii spre Sibiu are la bază dorinţa premierului Victor Ponta şi a lui Adrian Năstase ca autostrada să treacă prin localitatea Cornu


Deputatul Cornel Ştirbeţ, candi­datul PDL la preşe dinţia Consiliului Judeţean Sibiu, a declarat, într-o conferinţă de presă că schimbarea proiectului Autostrăzii spre Sibiu are la bază dorinţa premierului Victor Ponta şi a lui Adrian Năstase ca autostrada să treacă prin localitatea Cornu, conform publicației tribuna.ro.

„Vreau să vă spun că în 2003, Miron Mitrea, ministrul PSD al Transporturilor a vrut ca autostrada culoarului IV Pan­european până la Sibiu să meargă mai bine pe Braşov, decât pe Piteşti. Toate argumentele erau de ordin tehnic, de ordin financiar, dar argu­mentul real şi foarte aplicat, era fap­tul că plecând din Braşov, autostrada ajungea şi la Cornu, Cornu fiind o localitate foarte importantă din zona de sud a României. Acolo, sunt nişte domenii care aparţin domnului Năstase şi domnului Victor Ponta. De fapt socrului său, soa­crei domnului Ponta, colegei mele de liceu. Proiectul, după cum ştiţi, nu s-a făcut pe Braşov, s-a discutat mai bine de 10 ani, a intervenit la data respectivă în discuţii UDMR şi cei interesaţi din zona de nord-vest a ţării şi aşa s-au schimbat priori­tăţile prin lege, iar în loc de Culoarul IV Paneuropean, care era finanţat de Uniunea Europeană, s-a ajuns la autostrada Bechtel, care aceasta oricum ajungea prin Braşov, către Bucureşti. Cu toate dificultăţile pe care le cunoaşteţi, cu toate proble­mele care au avut loc la Bechtel, repet, după 10 ani, în 2009 s-a reuşit datorită insistenţei ministrului Anca Boagiu să se reia Culoarul IV, să revină culoarul IV Paneuropean ca primă prioritate. S-au licitat toate tron­soanele, s-au purtat discuţii cu privire la Sibiu - Piteşti, iar aici tre­buie să vă spun că erau variante de finanţare, pentru că varianta de finanţare era până în acest an, până în 2012, doar până la Sibiu - finan­ţare europeană”, a spus Cornel Ştirbeţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu