5 mar. 2010

Au început să dispară actele din dosarul lui Patriciu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au amânat din nou judecarea dosarului Rompetrol, în care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat, printre altele, de manipularea pieţei de capital şi spălare de bani. Motivul amânării a fost unul destul de ciudat, şi anume că magistraţii nu mai găsesc un rechizitoriu. Avocaţii magnatului au profitat de situaţie şi au atras atenţia instanţei că fără acel act, inculpaţii nu pot fi audiaţi.
Încă de la primele ore ale dimineţii, Dinu Patriciu şi avocaţii săi au ajuns la tribunal, iar la intrarea în sala de judecată, au observat că de la dosar, lipseşte actul prin care a fost trimisă în judecată Irina Popovici, fost adjunct Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.
Dosarul acesteia fusese conexat cu Rompetrol, iar apărătorii omului de afaceri au considerat că în lipsa acestui rechizitoriu, inculaţii nu pot da declaraţii în faţa instanţei.
Şedinţa de judecată a fost suspendată o jumătate de oră, timp în care grefierii au căutat actele care lipseau de la dosar. N-au avut însă câştig de cauză, iar la revenirea în sală, judecătorul Constantin Marino Marin i-a anunţat pe Patriciu şi pe avocaţi din cauza unor probleme informatice, rechizitoriul nu a fost găsit.
„S-a rupt lanţul (n.r. - referindu-se la circuitul dosarului)”, a spus judecătorul, iar un avocat i-a replicat: „a ruginit”.
”Păi are trei ani de când zace pe aici (n.r. - dosarul)”, a încheiat magistratul.
La rândul său, Dinu Patriciu a comentat ironic situaţia creată.
”Mi se pare o poveste de Kafka”, a declarat omul de afaceri, la ieşirea din sala de judecată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu