2 mar. 2010

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, retinut de DNA

Edilul Craiovei, Antonie Solomon, a fost retinut marti la Inspectoratul de Politie al Judetului Arges pentru luare de mita, pentru 24 de ore.
Liderul PD-L Craiova urmeaza sa fie prezentat miercuri judecatorilor, cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Nici edilul, nici avocatii sai nu au facut declaratii in momentul retinerii, relateaza Realitatea TV.

Antonie Solomon este cercetat de procurorii DNA pentru modul in care primaria a eliberat autorizatia de constructie pentru un centru comercial al firmei PIC, apartinand lui Cornel Penescu.

Se banuieste ca primarul sau alta persoana din primarie ar fi primit bani pentru aceasta autorizatie.

"Nu e vorba de incalcare a legii. Probabil ca dansii cerceteaza sa vada cum s-a dat acea autorizatie", a declarat Solomon pentru Antena 3. Primarul Craiovei spune ca nu stie cum a obtinut firma terenul.

"Eu cu Penescu m-am intalnit de doua ori. O data la un meci FC Arges - Craiova. Si o data la deschiderea magazinului PIC", a mentionat Solomon

Procurorii DNA care l-au audiat, marti, la Craiova, pe primarul Antonie Solomon au solicitat documente si inscrisuri care au legatura cu construirea hypermarketul PIC, apartinand finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, dar si acte prin care edilul sa justifice provenienta unor bunuri personale.

Marti, inainte de retinere, edilul declara, prin purtatorul sau de cuvant: "Ma asteptam sa fiu chemat la DNA Pitesti, pentru ca, in ultimele saptamani, mai multi angajati ai Primariei au fost audiati in privinta acordarii autorizatiei de construire pentru hypermarketul PIC. Ceea ce s-a intamplat astazi face parte din procedura legala pe care procurorii au urmat-o. Asa cum am declarat, ma supun oricaror verificari venite din partea institutiilor abilitate ale statului, pentru ca nu am nimic de ascuns si nu am incalcat legea. In privinta verificarii domiciliului si a biroului, acestea s-au facut in baza unei sesizari catre DNA, privind modul de obtinere a averii mele. Sper ca acest dosar sa se solutioneze cat mai rapid, iar cei vinovati sa raspunda in fata legii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu