2 apr. 2010

LA DNA, birjar! La DNA! Zbor deasupra unui cuib de cuci

Geoana si Hrebenciuc-chemati la DNA sapatamana viitoare
Arestarea lui Catalin Voicu pentru 30 de zile reprezinta doar primul pas al anchetei procurorilor anticoruptie care instumenteaza acest dosar. Surse oficiale ne-au declarat ca saptamana viitoare vor fi invitati la audieri la DNA doi lideri marcanti ai PSD care apar in acest dosar. Este vorba de expresedintele partidului, Mircea Geoana si de principalul sau sfatuitor , Viorel Hrebenciuc, alintat duios de colegi „Javra”.

De altfel, procurorii DNA i-au interzis lui Voicu sa ia legatura cu Viorel Hrebenciuc imediat dupa inceperea anchetei, semn ca „guzganul rozaliu” ocupa un loc important in dosarul colegului sau de partid. In ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, presa a relatat zilele trecum cum acesta a intermediat in 2006 o intalnire intre vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetata penal, si senatorul PSD, Catalin Voicu.

Potrivit cererii de arestarea lui Catalin Voicu , trimisa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 2006 ar fi avut loc un schimb de SMS-uri intre liderul PSD de atunci, Mircea Geoana, si vicepresedinta PSD Dolj, Maria Schutz. Aceasta se plangea ca e cercetata penal alaturi de alti pesedisti iar Geoana ii raspundea, chemand-o la Bucuresti.

Ulterior, intre cei doi are loc si o discutie telefonica, in care Mircea Geoana ii spune sa vorbeasca cu senatorul Catalin Voicu, ii da numarul de telefon sugerand ca senatorul PSD ii va rezolva problema. Informatiile rezulta din stenograma unor inregistrari atasate dosarului Schutz, trimisa in judecata in decembrie 2007 sub acuzatia de inselaciune de serviciul teritorial al DNA din Oradea.

Intrebat in legatura cu aceasta intermediere, Geoana a declarat ca nu a intervenit in nici un fel pentru Maria Schutz. “Haide, domnule. Nu am intermediat niciodata o chestiune care sa fie nelegala. Invoca niste minciuni ca de fiecare data, nu niste sms-uri. Nu stiu de unde au plecat astfel de informatii”, a incercat Geoana sa se eschiveze.

Interventiile lui Geoana pe langa Voicu pentru rezolvarea problemelor unor pesedisti sunt scoase la iveala chiar de senatorul care se odihneste zilele acestea in spitalul inchisorii Jilava, in discutiile purtate cu Alexandru Mazare :

„Voicu Catalin: Baga-mi-as p…. in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot…Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom’ne, i-am rezolvat pe toti, dom’ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: “Dom’ne, nu-i e rusine, dom’ne?” “Dom’ne, zic, asta a fost!” (…)
Voicu Catalin: …asta, sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci …..se duce la negociere, vreau Internele. „

Hrebe a pus serios umarul la ascensiunea lui Voicu

Desi Hrebenciuc nu apare in stenogramele facute publice pana in prezent, rolul sau in acest dosar nu pare deloc minor in conditiile in care procurorii anticoruptie i-au interzis lui Voicu sa ia legatura cu mentorul sau de la Bacau. De altfel, primul telefon dat de Voicu imediat dupa ce a fost chemat la DNA in decembrie 2009, n-a fost la avocat sau la nevasta ci lui Hrebenciuc. Acest fapt a fost dezvaluit chiar de” guzganul rozaliu” pe 11 decembrie 2009: “Mi-a spus că a fost săltat de pe stradă ca un infractor. Or, el este senator al României şi nu putea fi reţinut decât dacă era un flagrant sau o chestiune de acest gen. Altceva nu ştiu”, a spus Hrebenciuc.

Sustinerea acordata de Hrebe lui Voicu nu este de ieri de azi. Trebuie precizat ca Voicu a ajuns deputat in perioada 2004-2008 gratie lui Hrebenciuc care l-a pus pe listele de la Bacau , in detrimentul altor pesedisti care meritau sa ajunga in Parlament. Recent, Rodica Stanoiu a rememorat momentul anterior alegerilor din 2004, cand a constatat ca doi oameni din PSD au ramas in afara listelor. Unul dintre ei era Gheorghe Prisacaru si, la interventia Rodicai Stanoiu, a fost inclus pe liste la Bacau. Ulterior, povesteste Stanoiu, a constatat cu regret ca a fost inlaturat de Viorel Hrebenciuc, pentru a-i face loc lui Catalin Voicu. Cat de important este Voicu pentru Hrebenciuc reiese si din declaratia celui din urma facuta in momentul anuntarii arestarii prietenului sau de la Senat.

“Acţiune pur politică”, a răspuns in doi peri Hrebenciuc la o întrebare a jurnaliştilor referitoare la cazul senatorului PSD. Cu siguranta , Hrebenciuc va fi mult mai vorbaret cu procurorii anticoruptie in fata carora va trebui sa explice cum s-a constituit, tentacula cu tentacula, caracatita Voicu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu