2 apr. 2010

Daimler a dat mita si in Romania, cand era Videanu primar : Primaria Capitalei a achizitionat autobuze Mercedes-Benz pentru RATB, ... cine sunt oamenii lui Videanu din Conducerea RATB?

Romania se afla printre cele 22 de tari in care compania Daimler ar fi dat mita unor oficiali pentru a obtine contractul cu statul.

Compania Daimler este implicata intr-un proces in Statele Unite, fiind acuzata, odata cu trei subsidiare, ca a mituit cu zeci de milioane de dolari oficiali guvernamentali din 22 de tari.

Daimler a platit oficialii din Coree de Nord, Letonia, Bulgaria, Romania si Rusia pentru a-si asigura contractele, valoarea mitei date in aceste tari ridicandu-se la 3,3 milioane de euro, informeaza FreeInternetPress.

In Romania, primaria Capitalei a achizitionat autobuze Mercedes-Benz,in perioada in care Adriean Videanu era primar. Atunci, aproape 500 de autobuze Mercedes-Benz Citaro au fost achizitionate de primarie pentru transportul in comun.

Daimler, producator de masini si camioane Mercedes-Benz, ar fi mituit guvernele din tari ca Rusia, China, Egipt sau Grecia intre 1998 si 2008, pentru a obtine contracte cu statul, potrivit departamentului pentru Justitie american, informeaza BBC News.

Daimler mai este acuzata ca ar fi platit oficialii guvernamentali irakieni pentru a vinde vehicule in aceasta tara, incalcand astfel tratatele internationale.

In Turkmenistan, Daimler ar fi oferit unui oficial o masina blindata cadou pentru a-l convinge sa semneze un contract.

Potrivit unei surse citate de Reuters, Daimler se pregateste sa plateasca o amenda de aproape 185 de milioane de dolari in acest caz, pentru a evita un proces. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu