15 apr. 2010

Oprescu a realizat (*reziliat) contractul pentru reabilitarea centrului istoric

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca in centrul istoric se desfasoara in prezent numai lucrari de conservare, iar contractul cu firma spaniola FEDESA este reziliat.
El a explicat ca, dupa rezilierea acestui contract, lucrarile pentru terminarea celor zece strazi care mai trebuie reabilitate vor fi demarate dupa terminarea procesului aflat pe rol cu firma spaniola.

Oprescu a mentionat ca reabilitarea strazilor din centrul istoric ar putea fi incheiata la sfarsitul acestui an, ulterior urmand sa fie gasita o solutie si pentru reabilitarea fatadelor cladirilor.

Potrivit edilului-sef, situatia acestor cladiri ar putea fi rezolvata printr-o hotarare de Guvern care sa permita municipalitatii sa aloce fonduri publice pentru repararea unor imobile aflate in proprietate privata.

In prezent, firma spaniola FEDESA se afla in proces cu Primaria Capitalei, obiectul cauzei constituindu-l contractul dintre constructor si municipalitate.

Firma spaniola considera ca acest contract este inca in vigoare si sustine ca institutia i-ar datora in prezent 16 milioane de euro, suma care ar rezulta din acumularea unor asa-zise penalitati generate de datoriile neachitate in timp ale Primariei Capitalei.

Un comentariu:

  1. ... a reziliat ! Trebuie corectat titlul. :)

    Ce mascaradă - tot el a încheiat contractul, au făcut gropi pe străduţele înguste din centrul Vechi, cu balustrade de lemn, ca să expună nişte pivniţe de hanuri de pe timpul fanarioţilor.

    RăspundețiȘtergere