25 oct. 2009

Crin Antonescu: Ma detasez de evaluarile lui Patriciu

"In cazul in care devin presedinte, optiunea mea este limpede si statornica: Klaus Johannis. Este o obtiune care va avea o sustinere majoritate parlamentara. Nu stiu daca va fi actuala majoritate sau alta. Va fi un guvern politic cu un premier independent . Trebuie sa spun ca evaluarile pe care le-a facut Dinu Patriciu sunt pur personale si ma detasez de ele. Niciodata nu o sa consider ca Mircea Geoana este liberal si nici nu o sa-l compar cu Tony Blair. Solutia mea, daca devin presedinte, va fi Klaus si nu Geoana"

4 comentarii:

  1. Sever Voinescu: Antonescu nu mai poate iesi din rolul de candidat secund al lui Iliescu
    Crin Antonescu ii datoreaza functia de senator lui Viorel Hrebenciuc, motiv pentru care nu mai poate iesi din rolul de candidat secund al lui Ion Iliescu, sustine Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu.

    "Aflat la Constanta, Crin Antonescu a incercat sa se lepede de alianta sa cu Ion Iliescu, Mircea Geoana, Dan Voiculescu si Dinu Patriciu. Va reamintim ca domnul Crin Antonescu este astazi senator ca urmare a unei legi negociate de Viorel Hrebenciuc si Bogdan Olteanu, prin care principiul votului uninominal a fost alterat (...)

    Crin Antonescu a pierdut alegerile in colegiul bucurestean pe care il reprezinta in Senat si totusi, ca urmare a aranjamentului Hrebenciuc - Olteanu, legiferat in Parlament de coalitia anti-Basescu, impotriva vointei electoratului, Crin Antonescu a devenit senator. Asadar, Crin Antonescu ii datoreaza lui Viorel Hrebenciuc functia de senator. Cum vrea cineva care a pierdut colegiul in care a candidat acum un an, sa castige Romania, ramane un mister", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

    Sever Voinescu a reamintit faptul ca, in martie, Crin Antonescu spunea despre Ion Iliescu ca: "pot sa apreciez, ceea ce nu pot aprecia la altii, la alti oameni politici din Romania, la multi, faptul ca de la Ion Iliescu din `90 la Ion Iliescu din `96, la Ion Iliescu din 2000, din 2008, e o evolutie pe care n-ai cum sa n-o remarci si n-ai cum sa n-o respecti".

    In acelasi context, Sever Voinescu a mai precizat ca ii intelege nelinistea lui Crin Antonescu dupa ce preferatul sau pentru functia de premier, Dinu Patriciu, a anuntat ca cedeaza bucuros aceasta pozitie lui Mircea Geoana.

    "Intelegem ca lui Crin Antonescu ii este rusine ziua, in campanie, de aliantele si prieteniile aranjate noaptea la Grivco, inaintea campaniei. Intelegem, de asemenea, si panica in care se afla Crin Antonescu la aflarea vestii ca patronul sau, Dinu Patriciu, s-a reintors la dragostea sa mai veche din 2004 pentru Mircea Geoana. Dar consideram ca e firesc si onest sa nu incerce sa para acum, in campania electorala, altceva decat este", a completat purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonescu: Basescu e sincer, il vrea pe Geoana in turul doi
    Presedintele PNL si candidatul partidului la prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat duminica, la Constanta, ca il crede pe Traian Basescu ca ar vrea sa intre cu Geoana in turul doi, afirmand ca seful statului a fost "sincer" cand a spus acest lucru.

    "Puneti-va in locul dansului, dumneavostra nu l-ati prefera pe mircea Geoana ? Cred ca nu e cazul sa-l ajute Traian Basescu pe Mircea Geoana sa intre in turul doi, desi si-l doreste. Are cine sa-l ajute. Are un partid care are foarte multi primari, are un partid care are foarte multi bani, are un partid care, cel putin prin anumiti oameni, pare a fi avut acces chiar la activitatea unor servicii speciale.

    Are cine sa-l ajute. Este o persoana cultivata si bine tratata de puterile media din Romania, are cine sa-l ajute. Traian Basescu, evident, ca si-l doreste pe Mircea Geoana, e un lucru sincer pe care l-a spus si il salut. Orice forma de sinceritate o salut", a spus Antonescu.

    Liderul liberal a adaugat ca, in eventualitatea in care va castiga alegerile, nu respinge o colaborare Basescu in viitor.

    "Din punct de vedere institutional, Traian Basescu, daca nu mai este presedinte, oricate lucruri jenante a facut, oricat de periculos a fost si este pentru regimul democratic din Romania, pentru ca este, oricate lucruri stau sub dubiu in ceea ce priveste chiar raportarea domniei sale la lege in anumite chestiuni, nu imi place, dar institutional, daca devine presedintele PD-L, ceea ce e foarte putin probabil in opinia mea, ca presedinte al Romaniei este normal sa am dialog cu un lider politic, chiar daca nu imi place", a spus acesta.
    Sursa: Ziare.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonescu: Niciun sef de stat de la Hitler incoace nu a mai refuzat un premier al majoritatii

    Traian Basescu se aseamana cu Adolf Hitler prin faptul ca nu vrea sa accepte solutia majoritatii in ceea ce priveste desemnarea primului ministru, sustine presedintele PNL, Crin Antonescu.

    "Argumentul irational se face in tari unde nu conteaza daca e sau nu Parlament. In Europa, niciodata un sef de stat, un ministru, un lider politic cat de cat important, nu a facut o asemenea afirmatie, cred de la caderea lui Hitler incoace, ca la Franco nu se punea problema. Deci in Europa democratica nu a existat nici un lider politic care sa spuna nu recunosc majoritatea cutare pentru ca nu-mi plac cei care imi compun", a precizat liderul PNL intr-o conferinta de presa tinuta la Constanta, citat de Realitatea Tv.

    Dincolo de acest atac, liderul PNL l-a apreciat pe Traian basescu pentru sinceritatea cu care sustine ca si l-ar dori ca adversar in turul al II-lea pe Mircea Geoana.

    "Puneti-va in locul dansului, dumneavostra nu l-ati prefera pe Mircea Geoana? Cred ca nu e cazul sa-l ajute Traian Basescu pe Mircea Geoana sa intre in turul doi, desi si-l doreste. Are cine sa-l ajute.

    Are un partid care are foarte multi primari, are un partid care are foarte multi bani, are un partid care, cel putin prin anumiti oameni, pare a fi avut acces chiar la activitatea unor servicii speciale. Are cine sa-l ajute. Este o persoana cultivata si bine tratata de puterile media din Romania, are cine sa-l ajute. Traian Basescu, evident, ca si-l doreste pe Mircea Geoana, e un lucru sincer pe care l-a spus si il salut. Orice forma de sinceritate o salut", a spus Antonescu.
    Sursa: Ziare.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Antonescu gresiti mult in afirmatiile Dvs.Va rog sa-mi explicati criterii Dvs care v-au determinat sa-l considerati pe K.Iohanis cel mai integru,inteligent,experimentat,capabil om din Romania pentru a ocupa functia de Premier ?

    RăspundețiȘtergere