19 oct. 2009

Traian Basescu, ce spuneti, are dreptate sau ...nu?

"O alternativă este desemnarea unui premier de la partidul cu cel mai mare număr de parlamentari, implicit de la PD-L, o altă alternativă este să las misiunea desemnării unui nou premier pentru după alegerile prezidenţiale şi validarea noului preşedinte, adică după 21 decembrie, şi, în sfârşit, alternativa să merg cu a doua desemnare cu domnul Lucian Croitoru, dacă dânsul va accepta. Deci aceasta este sub semnul întrebării, pentru că ar trebui să o accepte şi domnul Lucian Croitoru"

"Dacă FMI se menţine pe poziţia de a nu face vizita de evaluare până când nu avem un Guvern legitim, nu voi putea evita varianta desemnării imediate a unui nou prim-ministru. Dacă reuşesc să ajung la o înţelegere cu FMI să facă vizita de evaluare cu sau fără Guvern legitim, atunci lucrurile se schimbă şi am o marjă de manevră mai largă"

"Eu vă spun că nu a ajuns arhiva Ministerului de Interne la Marian Vanghelie. Arhiva nu a ajuns. Ce a ajuns la el sunt informaţii de la ofiţerii care şi-au compromis statutul de ofiţeri ai MI, devenind slugi ale unui Marian Vanghelie, pe care l-au servit cu informaţii", a declarat Traian Băsescu, care nu a vrut să spună numărul ofiţerilor, dar a specificat faptul că aceştia vor "merge la Parchet".

"Au fost instituţii care au supravegheat tot ce s-a întâmplat la Ministerul de Interne în acest interval. Ce mi se pare relativ grav este faptul că DGIPI avea mandate legale de ascultare de persoane pe care le supravegheau, din lumea interlopă, comunitatea de afaceri şi acele segmente de discuţii în care, eventual, a apărut şi un om politic sau ceva de genul acesta au fost copiate şi puse la dispoziţie ca informaţie pentru şantaj, pentru atacuri politice. Dar dosare din DGIPI nu au fost", a povestit Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu