21 oct. 2009

Traian Basescu si-a depus cu emotie candidatura pentru Cotroceni

"Mi-am depus candidatura. Sunt putin emotionat si, in orice caz, mai emotionat ca prima data cand am candidat. Prima data nu stiam ce inseamna viata de zi cu zi ca presedinte. Sunt infinit mai responsabil acum decat atunci cand mi-am depus candidatura prima data", a declarat seful statului.

Basescu a explicat si de ce a hotarat sa candideze iar la prezidentiale: in primul rand, pentru ca nu a vrut sa se spuna despre presedintele Romaniei ca este un las si ca nu are curajul sa candideze din nou pentru aceeasi functie, pentru ca nu poate lasa Romania pe mainile coalitiei de la Grivco si ale mogulilor, dar si pentru ca nu si-a dus proiectele la indeplinire.

"Unii se intreaba de ce mai candidez a doua oara, dar vreau sa va spun ca nu aveam alternativa. A nu ma inscrie pentru a doua oara in cursa electorala ar fi fost un gest de lasitate. Nu as fi vrut sa se spuna despre mine ca nu am avut curaj sa candidez a doua oara", a explicat Traian Basescu dar si pentru ca "Romania nu trebuie lasata pe mainile Aliantei de la Grivco. Romania nu este nici a lui Iliescu, nici a lui Hrebenciuc, nici a lui Marko Bela, nici a lui Mircea Geoana".

Mai degraba cu o atitudine de discurs prezidential, tinut de la tribuna Palatului Cotroceni, decat ca un candidat tocmai iesit de la Biroul Electoral Central (BEC), Basescu a dat asigurari, in caz ca se intreba cineva, ca "nu a negociat cu Patriciu, Vantu si nici cu Voiculescu, a rezistat cinci ani fara sa faca compromisuri", facand astfel aluzie la moguli, care l-ar fi atacat pe nedrept in ultimii ani.

"Nu am reusit sa imi indeplinesc proiectul in primul mandat, de aceea vreau sa continui. Vreau sa rezolv in acest mandat lucrurile pe care nu am reusit sa le realizez in primul. Sunt destule lucruri pe care nu am reusit sa le fac in mandatul meu pentru ca nu am avut sustinerea necesara - indeosebi in 2007 si 2008. Abia in 2009 am reusit sa comunic foarte bine cu Guvernul", a adaugat Basescu.

Seful statului a mai spus ca "dupa inceperea campaniei electorale, imi voi face cunoscut si programul - un program pentru Romania, care nu poate fi realizat de un singur om, fie el si presedintele Romaniei".

Printre cei care au fost prezenti la depunerea candidaturii se numara europarlamentarul Theodor Stolojan, premierul demis Emil Boc, ministrul interimar Vasile Blaga, persoane care i-au fost mereu aproape lui Traian Basescu.

Basescu si-a depus candidatura la BEC dupa ce Biroul Permanent National al PD-L a convocat, luni, Colegiul Director al partidului pentru miercuri dimineata, subiectul principal al discutiilor fiind legat de organizarea campaniei electorale care va incepe pe 22 octombrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu