18 iun. 2010

Aveti marunt? Dati-l Romaniei....

... asa vede presa din străinătate inițiativa ilara a guvernului României de a deschide un fond in care oamenii, deja afectați de criza, sa vireze bani statului.
Stramtoratul guvern roman pretinde donatii intr-un fond menit sa creasca veniturile bugetare și sa atenueze impactul masurilor de austeritate, noteaza Reuters.

In aceasta săptămâna, Cabinetul susținut de coaliția de centru a trecut, la limita, de moțiunea de cenzura din Parlament, care blama reducerile bugetare, esențiale pentru a primi ajutorul financiar de 20 de miliarde de euro din partea FMI.

"Orice persoana din România, cu excepția entităților legale, poate dona bani in acest cont.", a declarat Ministrul roman al Finanțelor.

Cand vor fi operate, taierile bugetare vor oferi Romaniei timpul de a-si reforma administratia publica ineficienta si de a contracara evaziunea fiscala.

Oficialii au declarat ca noul fond este creat mai ales pentru oficialii care au venituri aditionale din participarea lor la companii detinute partial sau complet de stat, mai noteaza sursa citata.

Prim-ministrul Emil Boc a declarat la randul lui ca isi va vira salariul in acest fond, dar contul este deschis oricui vrea sa contribuie.

Donatiile pot fi facute prin transfer bancar intr-un cont special, iar lista contributiilor va fi ulterior publicata pe site-ul Ministerului Finantelor. Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu