20 iun. 2010

Vicepremierul Ungariei: Ne gandim la autonomia Tinutului Secuiesc

Vicepremierul ungur, Semjen Zsolt, a declarat vineri la Sfantu Gheorghe ca Ungaria sprijina dezideratul privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.
Semjen se afla intr-o vizita oficiala in Romania, in cursul careia a precizat ca Guvernul Ungariei pledeaza pentru autonomia culturala si teritoriala, in masura in care este acceptata si in Uniunea Europeana, informeaza Evenimentul Zilei.

"Niciodata nu am dorit mai mult decat ceea ce exista in multe tari din Europa", a spus Semjen.

"Din punctul de vedere al Tinutului Secuiesc ne gandim la autonomia teritoriala, iar daca va avea loc regionalizarea atunci pentru noi este acceptabil ca judetele Covasna, Harghita si Mures sa formeze o regiune comuna", a mai spus el.

Marko Bela: vicepremierul ungar se afla la Bucuresti in prima vizita oficiala in "Ungaria"

Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat vineri, in urma intalnirii cu omologul sau ungar, Semjen Zsolt, ca acesta se afla la Bucuresti in cadrul primei sale vizite oficiale in "Ungaria", fara ca liderul UDMR sa isi dea seama de greseala comisa si sa se corecteze ulterior.

"Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, buna ziua! Permiteti-mi sa-l salut pe domnul Semjen Zsolt, vicepremierul Republicii Ungaria, cat si pe membrii delegatiei domniei sale. E prima vizita oficiala a domnului viceprim-ministru in Ungaria, la invitatia mea!", a spus Marko Bela la inceputul conferintei de presa ce a urmat intrevederii. 

2 comentarii:

  1. noi ne gandim la 1919 cand armata romana le-a bagat mintile in cap ungurilor revansarzi...ce frumoasa ar fi o nou repriza...

    RăspundețiȘtergere