27 oct. 2009

Basescu: Ma pot impaca in noaptea asta cu clasa politica, dar nu vreau

"Nu veti putea da un asemenea citat in care eu sa fi generat un scandal. Am avut cel mult o reactie la jignire si nimic altceva. Erau scandaluri ori de cate ori atrageam atentia Guvernului, dar asta este rolul meu, nu puteam sa inchid ochii.

Eu in cei cinci ani de mandat nu am facut niciun compromis si acum e totul la suprafata. Nu aveti decat sa optati daca va place"

De asemenea, seful statului a spus ca se poate impaca "in noaptea asta" cu clasa politica, dar ca nu vrea din cauza ca nu le ofera ce vor politicienii.

"Am gresit si eu slava Domnului, dar niciodata nu am facut vreu compromis netransparent cu oamenii politici cu cei de afaceri. Daca am facut un compormis a fost unul public cand am numit Guvernul, dar a fost facut la suprafata. Nimeni nu poate sa ma sune acum si sa imi spuna: Auzi, domnu Basescu nu te-ai inteles sa faci un dosar? Nu se intampla nici acum sa ma sune un procuror si sa imi spuna: Alo, Auzi nu ne-am inteles sa ii facem un dosar lui Adrian Nastase?"

"Cereti-mi sa dau ce vrea Nastase si Vanghelie si nu mai candidez. Majoritatea nu mi se opune mie, ci se opune reformarii statului. Toate acele categorii cu pensii speciale si salarii speciale nu sunt votantii mei, sunt suportul construit in timp pentru ei.

Furia e mare acum ca au intrat intr-un joc urat al daramarii unui Guvern in mod gratuit si sperau sa il inclocuiasca repede. Credeau ca o sa aiba un Guvern care sa spuna ca nu se poate organiza referendumul. Mi-e usor sa ma impac, dar nu imi cereti acest lucru ca nu fac cu o majoritate antireformista. Asa ceva nu se poate", a mai declarat presedintele.

"Daca voi castiga alegerile voi desemna tot un premier in care am incredere ca va face reformele de care are nevoie Romania. Pot sa spun ca Romania este reformabila si eu nu am niciun fel de semn de intrebare asupra faptului ca tara s-a schimbat si argumente sunt suficiente. Suntem o tara a Uniunii Europene fata de decembrie 2004 si asta a insemnat atingerea unor parametri, s-a semnat acordul de intrare in UE s-a semnat in 2005 si a trebuit sa facem multe pana in 2007", a declarat seful statului.
Declaratia d-lui Presedinte Traian Basescu, 27.10.2009

4 comentarii:

  1. Daca Baselul ar avea diplomatia pe care o are un fiu de ofiter ( dl.Geoana) , ar reusi sa imbine perfect militaria cu civilia - mult mai clar pe pozitii decat acel ambigu domn Geoana. Si ar impaca "si caprele si verzele" = politicienii si cetatenii normali.

    RăspundețiȘtergere
  2. EXCEPTIONAL AICI:
    http://viorelpadina.wordpress.com/2009/10/27/mumosu-si-bestia-traian-si-sistemu-ticalosit/#comment-3784
    MERCI!
    CC

    RăspundețiȘtergere
  3. http://viorelpadina.wordpress.com/2009/10/27/mumosu-si-bestia-traian-si-sistemu-ticalosit/#comment-3784

    RăspundețiȘtergere