22 oct. 2009

Lidia Barbulescu la Inalta Curte !???

D-le Presedinte, daca vreti sa continuati reforma in Justitie (in urmatorul mandat) sa nici nu va ganditi sa o numiti pe d-na Barbulescu la Inalta Curte.

Ar fi un pas inapoi pentru Justitia din Romania. Aceasta persoana s-a opus făţiş reformei in Justitie. Ar fi o alegere la fel de proasta ca si d-l Tariceanu. Amintiti-va prin ce a trecut Romania si Dvs. din cauza dumnealui. Va rog sa nu o numiti pe Lidia Barbulescu. Cautati o solutie viabila pentru Justitia din Romania.

5 comentarii:

  1. domnule "cetatean" esti un sustinator al actualului presedinte Basescu. Cred ca toti Romanii ar fi bucurosi daca Lidia Barbulescu devine Presedinte la Inalta Curte. Ar fi prima data cand actualul presedinte ar arata ca tine seama de propunerea unui forului ales in frutea uneia din puterile statului. Comparatia cu domnul Tericeanu este deplasata. Este perioada in care romanii au dus-o din ce in ce mai bine. Prin ce a trcut Basescu in perioada cand a fost prim ministru dl Tericeanu? Putin imi pasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. as vrea sa aprobati comentariul care este decent si corect

    RăspundețiȘtergere
  3. d-le "anonim" este parerea ta, dar te rog sa aduci ceva in favoarea d-nei Barbulescu. Eu stiu ca atata timp cat a fost sefa la CSM reforma in justitie a stagnat, si-a angajat fiica la CSM si in anul trecut a decontat cei mai multi bani pentru deplasari externe, atata timp cat in raportul UE din perioada in care d-na Barbulescu a condus CSM-ul justitia a fost criticata, consider ca este corect ce s-a scris mai sus, iar aceasta doamna nu are ce cauta in postul cel mai inalt din Justitie. Daca doriti sa va documentati mai mult despre d-na Barbulescu, cititi aici un articol recent: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6335816-diavolul-din-detaliile-unei-numiri.htm

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc D-le Basescu pentru raspunsul pe care l-ati dat in aceasta seara (03.12.2009).

    JUSTITIE - O veti numi pe doamna Lidia Barbulescu la IICCJ?

    Mircea Geoana: Nu ma intereseaza nume si prenume. Voi da dreptul magistratilor sa decida cine ii reprezinta. Voi aloca justitiei sumele necesare pentru un act de justitie drept. O justitie accesibla si fara dosare politice, domnule Basescu.

    Traian Basescu: Nu! Nu o voi numi pe doamna Barbulescu la IICCJ.

    RăspundețiȘtergere
  5. Judecatorii ICCJ pot candida din nou pentru sefia institutiei

    Judecatorii cu 2 ani de experinta la instanta suprema isi pot depune candidatura pentru sefia ICCJ, dupa ce Lidia Barbulescu a fost votata de CSM pentru aceasta functie, dar presedintele Basescu a declarat ca nu o va numi.

    Candidaturile se pot depune in acord cu prevederile articolului 53 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, se precizeaza in anunt. Potrivit articolului mentionat, "presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani. Presedintele Romaniei nu poate refuza numirea in functiile de conducere decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului".

    Lidia Barbulescu a declarat ca nu a vazut, inca, adresa remisa de Administratia Prezidentiala, in urma careia s-a postat pe site-ul instantei supreme anuntul privind reluarea procedurii de depunere a candidaturilor pentru sefia ICCJ.

    Traian Basescu a declarat, in cadrul dezbaterii din 3 decembrie 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca nu o va numi pe judecatoarea Lidia Barbulescu la sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

    "Raspunsul meu este nu. Nu o voi numi pe Dna Barbulescu la presedintia ICCJ", a raspuns Traian Basescu la intrebarea daca o va numi pe judecatoarea Lidia Barbulescu, propusa de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

    Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa, pe 22 octombrie 2009, cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, propunerea fiind trimisa presedintelui Traian Basescu, seful statului semnand astfel de numiri. Astfel, Lidia Barbulescu, interimar la conducerea instantei supreme de la pensionarea lui Nicolae Popa, este prima femeie votata la sefia ICCJ.

    Sectia pentru judecatori a CSM a discutat, la acea data, candidaturile pentru presedintia instantei supreme, functie vacanta dupa pensionarea lui Nicolae Popa, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post fiind Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir.
    Lidia Barbulescu, de 54 de ani, este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.

    RăspundețiȘtergere