19 oct. 2009

Oprescu promite autostradă suspendată şi metrou care să-i poarte numele

Autostradă suspendată peste Bucureşti şi metroul „Sorin Oprescu” – punctele forte ale celui mai nou proiect pentru Capitală

Candidatul independent spune că se simte „liber” şi că seamănă cu ziariştii: „Singura particulă care ne uneşte... nu avem stăpân!”

În ceea ce priveşte traficul, soluţia este „o autostradă suspendată în Bucureşti”. „Pe cuvântul meu c-o fac în doi ani”. Candidatul şi-a dat cuvântul de onoare şi în privinţa urgentării lucrărilor pentru extinderea metroului: „Pe cuvântul meu de onoare c-o să sap în paralel cu el...şi-i spun metroul Sorin Oprescu”.

Despre spaţii verzi şi de recreere, Oprescu a promis că va face parc pe locul mult anunţatului proiect Esplanada (unde sunt proiectaţi să apară viitorii zgârie-nori din centrul Bucureştilor), va inaugura 60 de terenuri de sport „printre blocuri” şi va reface centura verde a Capitalei.

Sorin Oprescu s-a simţit dator să-i dea replica şi lui Traian Băsescu, după ce acesta se îndoise de devotamentul pentru Bucureşti al candidatului, căruia îi „delegase atribuţiile” ca viceprimar şi acesta nu făcuse nimic. Oprescu a spus că atribuţiile delegate nu însemnau mare lucru, el ocupându-se, la acea vreme, doar de audienţe, cantine şi cultură. „În trei luni jumate m-am ocupat de cultură, curăţam statuile... Aveam 6-7 studenţi care curăţau statuile pe care le profanau dobitocii...”

De asemenea, va demisiona şi dacă va constata că nu şi-a dus la îndeplinire ceea ce şi-a propus.

Aceasta declaratie a fost facuta in campania pentru alegerea Primarului General al Bucurestului. Din pacate, nu mai poate fi vorba de demisie pentru ca este in campanie electorala, pardon in concediu pentru alegerea Presetintelui tarii.

Un comentariu:

  1. „o autostradă suspendată în Bucureşti”. „Pe cuvântul meu c-o fac în doi ani”.

    RăspundețiȘtergere