21 dec. 2009

Iliescu: "Dacă aş fi închis în dosarele Revoluţiei, ar protesta întreaga ţară"

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, într-un interviu pentru BBC, citat de Mediafax, că o eventuală condamnare a sa într-un proces legat de faptele de la Revoluţia din 1989 ar provoca un protest general în întreaga ţară.

Întrebat cum comentează anumite păreri potrivit cărora el ar trebui să fie închis în legătură cu faptele din 1989 sau cele din vara anului 1990, atunci când demonstraţia din Piaţa Universităţii a fost reprimată cu ajutorul minerilor din Valea Jiului, Iliescu a spus "Cei care ridică o astfel de problemă nu sunt oameni normali. Dacă cineva ar încerca aşa ceva, ar provoca un protest general în întreaga ţară", a spus Ion Iliescu pentru BBC.

Iliescu admite, cu această ocazie, că s-a aflat în grupul celor "şase-şapte" oameni care au decis organizarea procesului lui Ceauşescu de la Târgovişte, care a fost un act de justiţie desfăşurat în condiţii exceptţionale, dat fiind faptul că România se afla într-o situaţie excepţională.

3 comentarii:

  1. Eu aş aştepta dosarul lui de trădare sau spionaj, ar fi mai repede lucrat. Cu teroriştii, mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  2. am citit articolul acum vreo 2 zile si am ramas socata de cata nesimtire si tupeu mai zace in activistul asta.

    ilici zicea ca va iesi din politica numai cu picioarele inainte. nu doresc de obicei raul nimanui insa lui ii doresc o cat mai grabnica iesire din scena. daca-l mai vad si peste 5 ani la alegeri cred ca o sa o iau razna!

    RăspundețiȘtergere