9 dec. 2009

Intalnire intre oficialii MAI si omologii lor din Republica Moldova

Reprezentantii Ministerului de Interne din Romania si reprezentantii Ministerului de Interne din Republica Moldova s-au intalnit miercuri 09.12.09 la un restaurant al MAI din Capitala.

Analist rus: Moldova va intra in UE doar prin unirea cu Romania

Moldova poate deveni membru UE doar prin filiera Romaniei si dupa unirea cu Romania, considera analistul politic rus, Stanislav Belkovsky

"Eu nu consider ca Moscova poate exercita o influenta serioasa asupra alegerii presedintelui Moldovei. Dupa experienta de sustinerea sau blamare a lui Vladimir Voronin in campaniile precedente care nu intotdeauna au avut rezultate previzibile, nu-mi imaginez cu ce anume l-ar putea ajuta Moscova pe Marian Lupu ca sa fie ales", mai opineaza expertul rus.

Belkovsky a explicat ca el nu sustine ca Moldova va intra curand in componenta Romaniei: "Eu am spus ca evenimentele din aprilie au facut ireversibil acest proces. Eu cred ca Moldova nu are cum sa intre in Uniunea Europeana de sine statator. Prin urmare Moldova poate deveni membru al Uniunii Europene doar prin filiera Romaniei si dupa unirea cu Romania".

"Actualmente exista doua state romanesti - Romania si Moldova. Si eu pornesc de la premiza ca unirea lor era si ramane logica. La fel cum logica a fost unirea celor doua state germane in urma cu doua decenii, chiar daca s-a produs in alte conditii istorice. Dar sunt convins ca o extindere formala a UE in urmatorul deceniu nu se va produce"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu