4 dec. 2009

Presa rusa vede progrese in relatia cu Romania in timpul mandatului lui Basescu

In perioada mandatului presedintelui Traian Basescu au existat unele progrese in relatia dintre Romania si Rusia, scrie publicatia rusa Vremia Novostei in editia de vineri, intr-un articol despre campania electorala pentru alegerile prezidentiale din Romania.

Vremia Novostei scrie si despre protestele de la Timisoara de marti. "Exact acolo in decembrie 1989 au inceput protestele impotriva lui Nicolae Ceausescu", reaminteste publicatia rusa.

"Victoria la alegeri inca ii poate fi adusa lui Traian Basescu de sloganul, popular in randul poporului, referitor la lupta impotriva coruptiei", a declarat pentru Vremia Novostei editorialistul roman Viorel Patrichi.

El considera ca, in ceea ce priveste acest aspect, electoratul il considera pe Mircea Geoana un politician mai slab, pe care "oligarhii il pot folosi in propriul interes".

In acelasi timp, scrie publicatia rusa, "oricare ar fi rezultatul alegerilor, relatiile dintre Romania si Rusia nu vor cunoaste schimbari majore. In dialogul cu Moscova, actiunile lui Traian Basescu arata dinamice, directe si efective. Iar politicienii rusi apreciaza partenerii puternici", a mai spus el.

Desi cooperarea dintre cele doua tari, in perioada primului mandat a lui Traian Basescu nu a cunoscut mari succese, totusi au fost unele pregrese. Un exemplu de dezvoltare a cooperarii in domeniul cultural este deschiderea Centrului rusesc la Bucuresti, adauga Vremia Novostei.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu