12 dec. 2009

Catalin Voicu, un senator in fata legii

Comunicatul DNA "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Catalin Voicu, senator, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta".

Exista informatii ca dl. Voicu nu ar fi singurul parlamentar implicat in acest caz, asa ca ne-am putea trezi pana la urma cu o intreaga retea de traficanti de influenta la nivel inalt. De altfel, senatorul Voicu nu are voie sa ia legatura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu.


Reactiile de vineri la aflarea vestii ridicarii lui Catalin Voicu au aratat ca inca suntem foarte departe de un stat democratic asezat si calm, pe langa asta, media din Romania a cazut in capcana acestor privilegiati ai tarii.

"Cum sa fie luat pe sus un senator al Romaniei, ca ultimul infrator?" s-a enervat Dl. Ion Iliescu.

"A pornit, acum continua domnul presedinte Traian Basescu. E un mecanism pe care o sa-l puna in aplicare cu forta mai mare, incercand sa ne sperie pe toti. Nu cred ca va reusi sa ne sperie. Pe mine, unul, nu m-a speriat. Nu am nicio problema si daca ma cheama", s-a victimizat, cam palid, Marian Vanghelie.

"Traian Basescu vrea sa-si faca guvern cu procurorii, prin intimidare", a tipat intr-un glas PSD.

De ce "ultimul infractor" poate fi luat de pe strada daca refuza sa se prezinte la Parchet, si un senator suspect de coruptie poate fi doar rugat frumos sa se supuna? Parca eram toti egali in fata legii.

Daca mandatul de aducere ar fi fost pus in aplicare inainte de alegeri, ar fi fost invocate interesele electorale. Poate ne spune totusi Marian Vanghelie cand poate fi adus un senator in fata legii.

Cand DNA a timis la Monica Iacob Ridzi o persoana de incredere a acesteia, tapetata cu microfoane, a aflat astfel ce matrapazlacuri punea la cale d-na ministru si a pus-o apoi sub acuzare, n-a mai fost nicio problema. Pur si simplu, procurorii si-au facut datoria. Cand ajungem insa la Catalin Voicu, datoria devine abuz.

Ceea ce este surprinzator, sau poate ca nu, toata presa incearca sa politizeze acest eveniment, sa arunce vina pe D-l Presedinte Basescu, sau chiar ca.., asa ceva nu se poate intampla decat intr-un stat politienesc... Eu spun sa lasam justitia sa-si faca treaba, acesta este un semn ca Justitia a inceput sa functioneze. In plus, anchetatorii DNA sigur au acoperire pentru ceea ce au facut, mai ales ca vorbim de un senator, "un reprezentant al poporului". Este important ca toti sa fim egali in fata legii, senatorii si ceilalti demnitari sa nu beneficieze de imunitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu