22 oct. 2009

Basescu a convins delegatia FMI sa vina la Bucuresti

Fondul Monetar International a anuntat, joi, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, ca va trimite la Bucuresti o misiune in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, ca raspuns la solicitarea presedintelui Romaniei.

Discutiile cu autoritatile romane se vor axa pe a doua evaluare a acordului stand-by semnat cu tara noastra, se arata in comunicatul postat pe site-ul FMI.

"Ca raspuns la solicitarea presedintelui Romaniei, FMI va trimite o delegatie la Bucuresti in perioada 28 octombrie - 9 noiembrie. Din cauza evolutiei situatiei politice din Romania, aceasta misiune FMI va initia discutii cu autoritatile in privinta situatiei acordului stand-by, dar va fi nevoie ca o misiune ulterioara sa continue discutiile in privinta perioadei urmatoare, cu un nou guvern investit cu puteri depline. La vizita FMI vor participa si delegatii al CE si Bancii Mondiale", se arata in comunicatul citat, semnat de Jeffrey Franks, seful Misiunii FMI pentru Romania.

Conform sursei citate, vor fi evaluate performantele economice al Romaniei in ultima perioada si vor fi discutate cu autoritatile obiectivele economice pentru anul viitor, precum si masurile legate de reformele structurare ce vor trebui luate pentru a fi atinse aceste obiective.

"Delegatia se va intalni si cu reprezentanti al partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor profesionale, bancilor precum si cu reprezentanti ai societatii civile. Concluziile acestei vizite vor fi prezentate la finalul vizitei", se mai arata in comunicatul citat.

Sursa: ZIARE.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu